Back to top

A vállalkozókkal találkozott városunk polgármestere

Publikálva: 2020, január 15 - 15:42
Ahogy az már szokássá vált, az év elején városunk polgármestere a városban működő meghatározó vállalkozások vezetőivel is találkozik, hogy tájékoztassa őket a város terveiről, meghallgassa véleményüket, eszmét cserélhessenek.
A vállalkozókkal találkozott városunk polgármestere

Az idén január 14-én, kedden koraeste fogadta Hájos Zoltán városunk vállalkozóit, a várossal együttműködő vállalatok menedzsereit. Megköszönte, hogy elfogadták a meghívást, hogy sokszor egymásnak konkurenciát jelentő vállalkozások vezetői ülnek le egy asztalhoz, ugyanis a barátság, a jó kapcsolatok hozzák őket erre a találkozóra.

Üdvözlő szavai után Dunaszerdahely polgármestere néhány szóban elmondta a múlt év eredményeit, ismertette az idei év terveit.

Először az iskolakonyhákról szólt Hájos Zoltán, szólt a tavalyi működésről, illetve megemlítette, hogy az idén két kiadókonyhát szeretne városunk modernizálni, mégpedig a Kodály Zoltán Alapiskola és a Smetana ligeti Alapiskola étkezőrészlegét. Mint mondta, a parlament által elfogadott kötelező ebédeltetést sikerült ezzel a módszerrel hatékonyan megoldani. Kiemelte, hogy ez a korszerűsítés egyrészt jó befektetés a jövőbe, másrészt idővel a konyhák előtt kommersz működési lehetőség is nyílik, harmadrészt pedig a személyzet helyzete is biztosítottá válik.

A legnagyobb idei befektetés, egyben az egyik legnagyobb fejlesztés a sikabonyi temető melletti körforgalom kiépítése lesz, melyre a tél folyamán végre sikerült minden engedélyt megszerezni, így az idén megvalósulhat ez a régi terv. A Nagyszombat megyével közösen kivitelezett építkezés minden bizonnyal megkönnyíti majd a közlekedést.

További fejlesztés a városháza épületébe beépítendő lift lesz, melynek segítségével a mozgásukban korlátozottaknak is lesz lehetősége feljutni a tárgyalóterembe.

A Tesco mellett óhajtanak egyrészt szemaforos kereszteződést kialakítani a biztonságosabb közlekedés érdekében, ugyanakkor az új út mentén járda és kerékpárút, valamint közvilágítás is kialakításra kerül a tervek szerint.

A megvalósított projektek közül a Győrrel közös KultaCross projektről beszélt városunk polgármestere, melynek egyik leglátványosabb eredménye a Thermalparkban lévő tó körül kialakított kulturált park, mellyel még szebbé, még vonzóbbá tudjuk tenni a városi termálfürdőt.

Egy további sikeres projekt segítségével az idén Sikabonyban is megépül egy multifunkciós játszótér.

Az új pályázatok közül kiemelt fontosságú a szemtégazdálkodás terén nagy előrelépést jelentő, már benyújtott tervezet. Ennek sikeres elbírálása esetén föld alatti szeméttárolókat lehetne kialakítani a városban, amelyekbe a speciális zárak miatt csak a helyi lakosok tudnák elhelyezni a szemetet. Ezzel egyrészt az illegális szemételhelyezést lehetne megelőzni, másrészt pedig nem dobálnák szét a szemetet a kukákból, ami egy ideje visszatérő problémát jelent a városban.

A Dunaszerdahelyen létesülő zsidó múzeum kialakítására már korábban is adott be pályázatot a város, amelyet akkor elutasítottak - ezért 2019 végén egy újabb projektet nyújtott be a város ezzel a céllal.

Szót ejtett még Hájos Zoltán a fejlesztési adóról, annak visszajuttatási lehetőségéről a város polgárai számára.

Miután ismertette a tavalyi eredményeket és az idei terveket, a február 1-jén megtartandó városi bálba invitálta a meghívottakat, mely az idén újra a városi sportcsarnokban kerül megrendezésre. Az új évben mindenkinek jó egészséget, sok sikert kívánt, majd közös vacsorával és beszélgetéssel zárult az este.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies