Jelenlegi hely

A vállalkozókkal egyeztetett a város vezetése

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, január 18 - 15:52 | Hírek
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is fogadásra hívta a városban működő vállalatok tulajdonosait és menedzsereit a város vezetése.
A vállalkozókkal egyeztetett a város vezetése

A találkozónak ezúttal január 17-én a Hotel Therma adott otthont, amely nem volt véletlen - ahogy azt Hájos Zoltán polgármester a szép számban megjelent üzletembernek üdvözlő beszéde elején elmondta. Február 2-án ugyanis éppen itt rendezik meg majd a városi bált, amely immáron tizedik évfolyamánál tart, s ahogy az elsőnek a jubileumi rendezvénynek is ez a dunaszerdahelyi szálloda ad majd otthont.

A polgármester beszédében kitért az elmúlt év gazdasági eredményeire és arra is, milyen beruházások fognak megvalósulni a 2019-es esztendőben az önkormányzat tervei szerint. Ezek között kiemelte az utak felújítását és építését, a sikabonyi temető melletti körforgalom kiépítését vagy a Kisudvarnoki út és a Sport utca közötti összekötő útszakasz projektjének kidolgozását. 

Folytatódik az iskolakonyhák felújítása is, a Jilemnicky utcai Alapiskolában központi konyha kerül kialakításra, de kiadók is kialakításra kerülnek. Hájos ennek kapcsán elmondta, az elkezdett fejlesztésre nagy szükség van a kormány döntése miatt is, amely minden iskolásnak majd ingyenes ebédet biztosít. Ennek kapcsán a polgármester hangsúlyozta, városunk jobb helyzetben van a fejlesztések miatt mint más önkormányzatok, de a változások hozta pazarlásra is felhívta a figyelmet, mert a nem elfogyasztott ebédeket majd a szabályozás alapján nem lehet a szociálisan rászorulóknak felajánlani, hanem azokat ki kell majd dobni.

Hájos emlékeztetett, a területfejlesztési terv módosítása kapcsán azt is el kell dönteni, területileg, lakosság számában nagy várossá kíván-e válni Dunaszerdahely, vagy kisebb városnak szeretne maradni. A növekedés veszélyeire is felhívta a figyelmet, s kérte a vállalkozókat ők is mondják el véleményüket a témával kapcsolatban, hogy minél több szereplő véleményét tudják meghallgatni.

A beszédet követően Štefan Havran, a Szlovák Kezes- és Fejlesztési Bank képviseletében kért szót, s ajánlotta fel az állami bank által nyújtott kedvezményes hitellehetőségeket a vállalkozóknak, majd vacsorával és baráti beszélgetéssel folytatódott az este. 

Címkék: Hájos Zoltán