Jelenlegi hely

Vakoun Issouf Bayo a DAC új erősítése

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 13 - 14:55 | DAC hírek
A fiatal elefántcsontparti válogatott játékos 2019 nyaráig kötött szerződést a dunaszerdahelyiekkel.
Vakoun Issouf Bayo a DAC új erősítése

A huszonegy éves Vakoun Issouf Bayo (született: 1997. január 10.) lett csapatunk legújabb tagja. A tehetséges afrikai támadójátékos 18 évesen már az elefántcsontparti élvonal legjobb góllövője és legjobb játékosa címet is kiérdemelte a 2014/2015-ös szezonban. Kiváló teljesítményének köszönhetően meghívást kapott a válogatottba, és az egyik legjobb afrikai klub, az Etoile Sportive du Sahel máris szerződést kínált a számára. A híres tunéziai egyesületben ugyancsak a csapat legjobb góllövője lett.

A 2016/2017-es szezonban átszervezték a tunéziai bajnokságot, és az új szabályok értelmében egy csapat színeiben csak két külföldi játékos léphetett pályára a bajnokságban. Bayo ekkor jobbára a B csapatban játszott, de a CAF-Bajnokok Ligájában (afrikai kupasorozat, melyben a kontinens legjobb csapatai indulnak) rendre játéklehetőséget kapott, mivel erre a versenykiírásra nem vonatkoztak a szigorú szabályok. A bajnoki versenyszabályok azonban továbbra sem változtak, ezért kérte a szerződése felbontását. Klubunknak lehetősége nyílt az edzések során felmérni a játékos teljesítményét, s mivel meggyőzte edzőinket, úgy döntöttünk, hogy szerződést kínálunk a számára.

Vakoun Issouf Bayo fiatal támadó, akiben ott a potenciál, tulajdonságai pedig beillenek a klubfilozófiánkba. Tudjuk, hogy szüksége lesz egy kis időre az alkalmazkodáshoz, de már most látjuk, hogy milyen kitűnő adottságai vannak. Elsősorban erejével és gyorsaságával tűnhet ki a pályán. Olyan típusú játékosról van szó, aki nem riad vissza a test test elleni küzdelemtől, s ezáltal kellemetlen ellenfele lehet a védőknek. Köszöntöm őt klubunkban, amely nem szenved ambíció hiányában, és sok sikert kívánok neki a sárga-kék szerelésben“ – mondta honlapunknak Jan Van Daele, a DAC sportigazgatója.

A jelenleg sérült Souleyman Kone után Bayo a DAC történelmének második elefántcsontparti játékosa. Klubunkban a 15-ös számú mezt fogja viselni, és már a mai kupamérkőzésen Rossi edző rendelkezésére állhat.

Forrás: fcdac.sk