Back to top

Vajon tényleg a cseh bajnokhoz igazol Erik Pačinda?

Publikálva: 2018, október 17 - 08:21
A kéthetes várakozás után megoldódni látszik Erik Pačinda helyzete, aki távozik a DAC csapatától. A 29 éves játékos Csehországban köthet ki - írja a sportolunk.sk.

Erik Pačinda azután került ki a DAC keretéből, miután a Szenyicén elért győzelem után tett nyilatkozatában kifejtette, nézeteltérései támadtak a csapat vezetőedzőjével, Peter Hyballával. A játékos teljes mérkőzést legutóbb szeptember közepén, a Slovan ellen játszott, azóta csak csereként lépett pályára. Október 1-én először egy hétre, majd végleg kikerült a DAC keretéből. Az esetet Világi Oszkár tulajdonos a Šport napilapnak tisztázta. „Egyezség született köztem, a játékos és az edző között. Erik távozik tőlünk és már érkezett is egy komoly külföldi ajánlat. Ha sikeresen átesik az orvosi vizsgálatokon, már semmi sem akadályozhatja meg az átigazolásban, ugyanis a klubok megegyeztek egymással. Ez a játékos és a klub számára is jó, habár az ősz végéig nem léphet pályára, szerettem volna, ha már ez idő alatt új klubjával készülhet.“ részletezte Pačinda távozását a tulajdonos.

A ballábas játékos 2015-ben érkezett Dunaszerdahelyre, hároméves szerződést írt alá, majd 2017 októberében 2020-ig hosszabbított. Pačinda lesz a második tapasztalt játékos, aki távozik a DAC csapatából, előtte Marin Ljubičić is távozott.

A Šport napilap szerint érdeklődőkből nincs hiány, de a legnagyobb valószínűség szerint Pačinda a cseh bajnok Plzeň gárdájához igazolhat. Pavel Vrba együttese jelenleg második a cseh bajnokságban, ha pedig az átigazolás létrejön, győzelem lesz mindenki számára. A DAC pénzt kap a játékosért, Pačoinda légiósnak állhat a Plzeň pedig egy kiváló ballábas játékossal erősödhet.

Forrás: sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Erik Pačinda
Cookies