Jelenlegi hely

Vágtató lovak, izgalmas pillanatok – erre számíthatnak a Felvidéki Vágtára kilátogatók

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, május 24 - 08:10 | Közérdekű
Dunaszerdahely immár ötödször ad otthont az ország egyik legnagyobb lovasversenyének, a Felvidéki Vágtának. A rendezvény 2019. május 24-25-én valósul meg a már jól ismert és megszokott helyszínen, a sikabonyi reptéren.
Vágtató lovak, izgalmas pillanatok – erre számíthatnak a Felvidéki Vágtára kilátogatók

A magyar lovas hagyomány és lovas kultúra előtt tisztelgő egyik legrangosabb hazai eseményen újonc településként méri össze tudását Nagymegyer, Nyárasd, Alistál és Illésháza. Nem hiányzik a versenyből Tallós, Naszvad és Vághosszúfalu sem. A Felvidéki Vágtán Dunaszerdahely is indít lovast, házigazdaként pedig zöldkártyásként továbbjut a  Hősök terén sorra kerülő Nemzeti Vágtára. Dunaszerdahely lovasa Overdose munkalovasa, Osztényi Zoltán lesz. Idén is lesz szlovák futam, amelyben Sopornya színeiben ismét nyeregbe ül Pavol Horváth, aki tavaly Szlovákiát képviselte Budapesten. A Vágta szlovák futamában egy új versenyzőt köszönthetünk Janka Javorová személyében, aki Sempte települést képviseli.

A Felvidéki Vágta első három helyezettje és Dunaszerdahely jut tovább az október 19-20-án megvalósuló Nemzeti Vágtára, míg a szlovák ftam győztese Szlovákiát akkreditálja a Nemzeti Vágta nemzetközi futamába.

A Vágta nem csupán egy sportrendezvény, hanem sokkal több annál. A látogatókat egész napos program és szórakozási lehetőség várja. A szervezők odafigyeltek, hogy a legkisebbtől a legnagyobbig, mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb programot. A rendezvényen helyet kap a kultúra, a gasztronómia, illetve nem utolsó sorban számos vidám és szórakoztató műsor várja az érdeklődőket. Nem hiányzik a programból a nagyoperett. Ezúttal Lehár Ferenc: Víg özvegy című operettjét láthatja a közönség tánckari és szimfonikus zenekari kísérettel. Fellép továbbá a Golddies Szwingatlanügynökség, Curtis album bemutató koncertet ad, valamint az idén 35. fennállását ünneplő Szikora Robi és az R-GO zenekar csap egy nagy bulit. A döntő futam előtt megelevenedik a vikingek harca a magyarokkal. A csatajelenet a budapesti Flokken újraélő csapat és a Bíró Kert Lovas Központ közös produkciója lesz. A Fekete Sólyom történelmi íjászklub jóvoltából pedig látványos íjászbemutatóban lesz része a közönségnek. A Felvidéki Vágtán a gyerekek is jól érezhetik magukat. A legkisebbeket idén is játszópark várja korabeli játékokkal, ágyúval lőhetnek, lovagolhatnak, és a parasztudvarban állatsimogatásra is lesz lehetőség.

Ne maradjon le a rendezvényről, váltsa meg belépőjegyét már most!

Jegyek vásárolhatók Dunaszerdahelyen a MAX bevásárlóközpontban a Csodafarmon, a városi művelődési központban és a Vámbéry téri Focus music shopban. Elővételben a kétnapos jegy ára 12 euró, a helyszínen 15 euró. Elővételben lehet belépőjegyet venni csak a szombati napra is, ebben az esetben a jegy ára 5 euró. A szombati jegy ára a helyszínen 7 euró. A gyerekeknek a belépés 120 centiméterig ingyenes, afölött 5 euró. Aki a futóversenyre szeretne regisztrálni, azt 10 euróért teheti meg. A verseny résztvevői ajándékot kapnak, valamint ingyen beléphetnek a Felvidéki Vágtára. Webshopon keresztül is lehet jegyet váltani a www.felvidekivagta.sk oldalon.