Jelenlegi hely

Útnak indultak a „modern kor páncéloslovagjai”

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, április 15 - 09:35 | Hírek
Szombat délelőtt a MAX bevásárlóközpont parkolójában több mint száz csallóközi és más régióból érkező motoros részvételével hivatalosan is megkezdődött az idei motoros évad.
Útnak indultak a „modern kor páncéloslovagjai”

A megjelenteket, a „modern kor páncéloslovagjait” és partnereiket Horváth Zoltán alpolgármester köszöntötte Dunaszerdahely város vezetése nevében, kiemelve azt a példaértékű összefogást, együvé tartozást, közösségi életet, szemléletet és segíteni akarást, amelyet a motoros társadalom képvisel, mintegy üzenetként a ma zilált társadalmának.

„Motorra ülsz, ha bánatos vagy / motorra ülsz, ha csak szabad akarsz lenni, / ha motorra ülsz, egy más világ nyílik előtted, / eszed a helyén legyen – téged is hazavárnak, / a családod elfogadta ezt az énedet, de visszavárnak, / motorozás az életed, / éled, amíg élheted” – idézte a motoros élet néhány sorát az alpolgármester, s egyben körültekintő, biztonságos és örömteli, s nem utolsósorban jó egészségben eltöltött motorozást kívánt mindenkinek.

A köszöntő után rendőrségi felvezetéssel hivatalosan is kezdetét vette a 2018-as évad első motoros felvonulása.

A hagyományos ünnepi évadnyitó része volt még a motorszentelés is, amelyre ezúttal Madban került sor, majd a motorosok egy 80 km-es túrát is tettek, a Csallóköz falvait bejárva.