Jelenlegi hely

Utánpótlás tornákon jártak a kézilabdás lányok

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, január 21 - 17:40 | Sport
Igazi meccs-dömpingben volt része a VSK Dunaszerdahely utánpótlás szekciójának a hétvégén. A legkisebbek közül két csapat PlayMiniHandball tornán vette sikerrel az akadályokat, a többiek pedig a Győri ETO KC által rendezett, nagy hagyományú Balázs Kupán mérhették össze tudásukat korosztályaikkal. Sok győzelem – kevés vereség mérleggel és rengeteg hasznos tapasztalattal zárult a hétvége - számol be a klub honlapja.
Utánpótlás tornákon jártak a kézilabdás lányok

Serdülő csapatunk veretlenül menetelt végig a döntőig, ahol a Győri Audi ETO KC magyar bajnokság serdülő éllovasával mérkőzött meg a bajnoki címért. „Lányaink derekasan helytálltak, voltak szép megoldásaink, de érvényesült a papírforma, ezüstérmesek lettünk. Nagyon elégedett vagyok a lányok hétvégi teljesítményével” – összegezte a Balázs Kupa tapasztalatokat Straka Mária, a serdülők edzője.

"U14-es korosztályban 11 csapat indult a Balázs Kupán, a "B" csoportba kerülve több mérkőzés és jobb ellenfelek vártak ránk. A sorsolás lehetett volna kedvezőbb, pénteken hiányos csapattal játszottuk a sorsdöntő Tatabánya és ETO elleni meccseinket. A Tatabánya ellen végig küzdöttünk, de jobb megoldásokra és korrekt játékvezetésre lett volna szükségünk. Szoros végjátékban végül egy góllal alul maradtunk. Az ETO fizikálisan és játéktudásban jobb volt nálunk. További három csoportmeccsünket azonban magabiztosan nyertük. Csoportunkban a harmadik helyen végeztünk, így vasárnap az ötödik helyért csatáztunk a szombathelyi Haladással. A meccs nagy részében jól védekeztünk, többször passzívig támadtak ellenünk, a labdaszerzések után kezdetben pontatlanok voltunk, de végül feljavult a lerohanó és a támadó játékunk is, így hat gólos győzelemmel zártuk a tornát" – számolt be Juhos Kata, a lányok edzője, aki mellett Prikler Szilvia is segítette a csapatot.
U14-es csapat tagjai: Puha Kata, Melicher Kinga, Szalai Barbara (kapusaink), Mészáros Anna, Kohút Réka, Németh Réka, Gányovics Miriam, Sidó Linda, Kázmér Emese, Alföldy Rebeka, Dórák Amina, Németh Lilla, Jandura Viktória , Takács Eliška, Takács Beáta

Brunczvik Tünde a 2007 születésű lányokkal bronzérmet harcolt ki. „Az U12-ben összesen 10 csapat versenyzett. A négy csoportmérkőzésből hármat megnyertünk, sajnos a Szeged ellen első félidőben nem azt játszottuk, amit tudunk, a védekezésünk sem úgy működött, a második félidőben feljavult a teljesítményünk, de a 15 perces félidő nem bizonyult elégnek az eredmény megfordításához. Csoportunkban a 2. helyen zártunk, így a másik csoport első helyezettével, a Győri ETO KC 1. csapatával kerültünk össze a döntőbe jutásért, ahol a lányok mindent megtettek, nagyot küzdöttek, de a fizikálisan sokkal erősebb ellenfél jutott a döntőbe. Ezek után a 3. helyért játszhattunk a Fiatal kézisek SE Algyő csapata ellen, ahol a védekezésünk és támadásunk is jól működött, kapusunk is nagyszerűen védett az egyébként nagyon fürge és jól cselező algyőiek ellen. A végén 16-9-es győzelmet arattunk, és átvehettük a jól megérdemelt 3. helyezésért járó kupát és bronzérmet.”
Csapat tagjai és góllövői: Gyurcsík Dorka (kapus), Pónya Réka Zoé 27, Bozsek Brigitta 24, Perleczky Fruzsina 15, Sztranyovszky Lara Zoe 15, Csánó Evelin 12, Gányi Orsolya 12, Plutzer Veronika 6, Hájos Boglárka 1, György Rebeka (Soós Eszter sajnos nem tarthatott csapattal sérülés miatt, Kovács Orsolyának más elfoglaltsága volt)

Tükör Zsófia edző: „A 2009-es korosztály hétvégén a Balázs kupán 7 mérkőzést játszott, ahol nagyon jól szerepeltek, 6 nyert, illetve 1 vesztes mérkőzés volt a mérleg, ahol 3 gólon múlt a győzelem. A Magyar Kézilabda Szövetség szabályai alapján nem számolják az eredményt, nincs helyezés, mindenkit éremmel díjaztak a szervezők.”
Résztvevő játékosok: Kántor Emese, Tükör Fruzsina, Sznovicky Noémi, Bartal Hanna, Molnár Barbara, Gányi Kata, Csóka Viktória, Bokrosová Tímea, Sátor Hanna

A Balázs Kupa mellett másik fronton is szerepeltek 2008/2009 születésű kézipalántáink. „Szombaton került megrendezésre a PlayMiniHandball torna soron következő fordulója Stompfán, ahol két csapattal vettünk részt. Korosztályunkban velünk együtt hét csapat indult; a hazaiak és Sellye is két-két csapattal indult, ezen kívül Rohožník illetve Malacky csapatával mértük össze tudásunkat. Ez a korosztály főleg már nagypályán játszik, de a felkészülést és a gyakorlást nagyon jól szolgálja egy-egy ilyen kispályás torna. Elsősorban nem az eredmény a fontos, hanem a lányok számára a sok játéklehetőség, valamint a technikai elemek gyakorlása, és az 1-1 elleni játék csiszolása. Mindemellett a lányok kitűnően helytálltak, amit az eredmények is mutatnak. Az esetleges vereségek ellenére la ányok nem csüggednek, hanem határozottan és keményen készülnek a következő összecsapásra, ami februárban kerül megrendezésre” – tudtuk meg Mészáros Ildikó és Újhelyi Kristína edzőktől.

Csapatnévsor: "A" csapat: Edmár Zoé,Kiss Rebeka, Komlós Eszter, Melicher Antónia, Nagy Bianka, Papik Zsóka, Somogyi Borsika; "B" csapat: Bartalos Dóra, Bíró Rebeka, Cseh Viktória, Lábodi Vivien, Mikolai Dóra, Nagy Flóra,Tóth Emese

HÉTVÉGI EREDMÉNYEK

XXXIV. Balázs Kupa, Győr
2019. január 18-20.
Audi Aréna Győr
LA – 2003 korosztály
Csoportmérkőzések
VSK Dunaszerdahely – Szombathelyi Haladás VSE: 19-12
Szeghalmi NKC - VSK Dunaszerdahely: 16-16
VSK Dunaszerdahely – Győri ETO KC 2.: 18-16
Keresztjáték – döntőbe jutásért
Alba Fehérvár KC - VSK Dunaszerdahely:10-15
Döntő
Győri ETO KC 1. - VSK Dunaszerdahely: 28-18
LB – 2005 korosztály
Csoportmérkőzések
VSK Dunaszerdahely - Füzesabony: 28-10
Tatabánya - VSK Dunaszerdahely: 20-19
Győri ETO KC 2. - VSK Dunaszerdahely: 21-13
VSK Dunaszerdahely - Treff 07 SE: 27-7
VSK Dunaszerdahely - HC Hajé Praha: 21-12
5. helyért:
Haladás VSE - VSK Dunaszerdahely: 9-15
LC –2007 korosztály
Csoportmérkőzések

VSK Dunaszerdahely - Euronovex UKSE: 23-16
PC Trade Szeged - 
VSK Dunaszerdahely: 20-15
Győri ETO KC 2. - 
VSK Dunaszerdahely: 6-22
BSSE Balassagyarmat - 
VSK Dunaszerdahely: 4-22
Keresztjáték döntőbe jutásért
Győri ETO KC - 
VSK Dunaszerdahely: 18-14
3-4. helyért
VSK Dunaszerdahely – FKSE Algyő: 16-9
LD - 2009 korosztály
Érdi Sport Kft2 - VSK Dunaszerdahely: 5-18
VSK Dunaszerdahely - FK SE Algyö: 11-14
Győri ETO KC - VSK Dunaszerdahely: 5-20
VSK Dunaszerdahely - Győri ETO KC 2.: 20-5
Győri ETO KC 3. - VSK Dunaszerdahely: 5-18
VSK Dunaszerdahely - Tatabànya SC: 16-14
Érdi Sport Kft 1. - VSK Dunaszerdahely: 13-16
 

Playminihandball liga Stupava (Stompfa) - 3. forduló.
2008/2009 lányok kispályás (4+1) bajnoksága.
Csoporteredmények
"A" csoport
VSK Dunaszerdahely "A" - Duslo Šaľa "A": 15-13
VSK Dunaszerdahely "A" - HK Trenčín "B": 29-0
VSK Dunaszerdahely "A"- Strojár Malacky: 20-3
VSK Dunaszerdahely "A" - HC Tatran Stupava "B": 24-3
"B" csoport
VSK Dunaszerdahely "B" - HC Tatran Stupava "A": 10-8
VSK Dunaszerdahely "B" - HK Trenčín "A": 14-2
VSK Dunaszerdahely "B"- Duslo Šaľa "B": 17-2
VSK Dunaszerdahely "B" - HC Tatran Stupava "C": 22-0
Döntő:
VSK Dunaszerdahely "A" - VSK Dunaszerdahely "B": 11-6

Forrás: vskds.sk

Címkék: női kézilabda