Jelenlegi hely

Ünnepeljen újra magyar a magyarral, zengjen az ország a magyar Himnusztól!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, április 9 - 14:50 | Kultúra
A VI. Magyar Majálisra május 3-án és 4-én (pénteken, szombaton) kerül sor. Főszervezője Dunaszerdahely Város Önkormányzata, társszervezők a Csemadok és az Országos Baranta Szövetség. A rendezvény helyszíne változatlanul a dunaszerdahelyi városi szabadidőpark.
 Ünnepeljen újra magyar a magyarral, zengjen az ország a magyar Himnusztól!

A tavaly nagy sikert aratott tavaszünnepély szervezői idén is igazi programkavalkáddal várnak minden érdeklődőt. Céljuk továbbra is változatlan: Ünnepeljen együtt magyar a magyarral!

A Magyar Majális szervezőstábja határozottan elutasítja a szlovák parlament által hozott, az állami szimbólumokról és azok használatáról szóló törvénymódosítást. A május 4-i szombati programok kezdetén ezért közös himnuszéneklésre hívnak minden magyart, hogy összefogva így fejezzék ki a törvénymódosítással szembeni elutasító álláspontjukat.

A programban a himnuszéneklés mellett élő koncertek, érdekfeszítő előadások, focibajnokság, barantabemutató szerepel, de a rendezvény elmaradhatatlan részét képezi a májfaállítás is. Pénteken este koncertet az Expired Passport  ad. A majálison idén újra képviselteti magát Zoboralja. Továbbá az érdeklődők megismerkedhetnek felvidéki tehetségekkel és különböző polgári társulások tevékenységével is. 

A rendezvényt öt irányvonal mentén tartják meg: ifjúság fellendítése, közösségek- és a Csemadok-család majálisba való bekapcsolása, előadássorozatok és magyarságtudat erősítése.

Az ópusztaszeri VII. Magyarok Országos Gyűlése előrendevényekénti VI. Magyar Majális fővédnöke Potápi Árpád János  a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

Csatlakozzon a Magyar Majális elszánt szervezőihez!

A rendezvény stábja önkéntes segítőket keres a VI. Magyar Majális szervezési feladatainak ellátásához. A lelkes aktivisták így tagjaivá válnak a Majális-családnak, ahol a vidám hangulat, a szórakoztató programok, a minőségi kikapcsolódás mindig garantált amellett, hogy megismerkedhetnek a Csemadok-tagokkal, sőt a rendezvényszervezés fortélyait is elsajátíthatják. Tevékenykedjen szórakozva!
Ha úgy érzi, hogy szívesen bekapcsolódna a 6. Magyar Majális szervezésébe, jelentkezzen a csemadokattila [at] gmail.com, vagy az erzsebetlaky [at] gmail.com e-mail címek valamelyikén.

Laky Erzsébet

Címkék: Magyar Majális