Back to top

Ünnepel a FEMIT

Publikálva: 2016, január 25 - 19:47
Pénteken, 2016. január 29-én 15 órától tartja fennállásának tizedik évfordulója alkalmából szervezett jubileumi ünnepségét a Felvidéki Magyar Ifjúságért Társulás (FEMIT).

Dr. Hájos Zoltán polgármester úr ünnepi megnyitója után magyarországi és felvidéki vendégek köszöntik az egybegyűlteket: Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériuma ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkára; Kiss Balázs, Magyarország Pozsonyi Nagykövetségének titkára, valamint Németh Gabriella, Pozsony megye önkormányzatának alelnöke.
A köszöntőket követően a FEMIT elmúlt tíz évéről tart beszámolót Győri Margit, a társulás elnöke, majd pedig a szervezet külső munkatársainak előadásait hallhatjuk. Jelen lesz Gáspár Károly, a Kendermagtalanító Drogellenes Egyesület elnöke, Nagy Annamária, pszichológus, Böde Péter, vándormeseíró. Süll Tamás, a FiReSz területi elnöke a FEMIT jövőbeni terveiről, egy ősztől megvalósuló családsegítő projektről nyújt tájékoztatást.
Az előadások után kultúrműsorral szórakoztatják a meghívottakat.
Szombaton, január 30-án zártkörű megbeszéléssel folytatódik a program. A Családlánc felvidéki szervezetei mutatják be szakmai programjaikat, hangolják össze 2016-os tevékenységüket, ismertetik a pályázati lehetőségeket.
Győri Margit elmondta, hogy nagyobb rendezvényeik mellett folytatódnak a már megszokott előadásaik, amelyek a drogmegelőzésről, önismeretről, párválasztásról, pályaválasztásról és sok más érdekes, napjainkban is fontos témáról szólnak. Így jutnak el az általános és középiskolákba, de akár felnőtteknek szóló előadásaikkal kultúrotthonokba is. Az elmúlt időszakban, de a jövőben is arra törekszenek, hogy mind szélesebb közönséget tudjanak megszólítani.

Ezt már olvasta?

Címkék: FEMIT
Cookies