Jelenlegi hely

Ünnep a fülnek, ünnep a léleknek

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, szeptember 21 - 19:41 | Kultúra
Fület simogató, lelket melengető rendezvénynek lehetett részese, aki kilátogatott vasárnap délután a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ előtti térre. A Presser Gábor által 2008-ban megálmodott Magyar Dal Napja rendezvénybe Dunaszerdahely városa harmadik alkalommal kapcsolódott be a Musicorum Polgári Társulásnak köszönhetően.
Ünnep a fülnek, ünnep a léleknek

Bertók Tóth Katalin, a Musicorum egyik alapítója, a rendezvény dunaszerdahelyi életrehívója emlékeztette a közönséget, a magyar dal kincseit minden korban öröm volt hallani. Nincs ez másképpen a mostani, különleges helyzetben sem, mindössze a helyszín változott némileg az elmúlt évhez képest - ezúttal a művelődési ház külső színpadáról szóltak az ismert és kevésbé ismert dalok.

A Glamour zenekar elsősorban a legifjabb nemzedéket szólította éneklésre, táncra, jókedvű szórakozásra. A Black & White zenekar, majd az estébe hajlóan Bertók István és Vadkerti Imre párosa már inkább az idősebbekhez szólt.

Bertók Tóth Katalin elmondta, mennyire sokat jelent a közönség kitüntető figyelme, ugyanakkor megköszönte Dunaszerdahely város támogatását, amelynek segítségével létrejöhetett az idén is nagyszerű program.

A rendezvény háziasszonya reményét fejezte ki, hogy jövőre már sokkal jobb körülmények közt kerülhet sor a soron következő, negyedik dalünnepre.

Tekintsék meg a III. Magyar Dal Napja rendezvényen készült további felvételeinket.

Szöveg és kép: Rózsár Vince