Back to top

Ültess fát a jövőnek!

Publikálva: 2022, április 21 - 08:44
A Szent György-napok keretén belül pénteken, április 22-én a város fenntartású óvodákban és alapiskolákban jelképesen 10 órakor elültetnek egy-egy fát, hogy hangsúlyt adjanak annak az elképzelésnek, miszerint tenni szeretnének a zöldebb, élhetőbb környezetért.
Ültess fát a jövőnek!

A Föld napján, április 22-én különösen fontos, hogy felhívjuk a társadalom figyelmét bolygónk állapotára. Ugyanakkor az is, hogy tevőlegesen is kivegyük részünket annak megőrzéséből, a jövő generációjának átadásáról.

Ennek a gondolatnak a mentén indította el Dunaszerdahely Város Önkormányzata az Ültess fát a jövőnek! elnevezésű faültetési programját.

„Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek még kiskorukban tapasztalják meg, milyen apró, de hasznos lépésekkel tudnak tenni környezetük megóvásáért, zöldebbé, egészségesebbé való tételéért. Hisszük, hogy a jövő nemzedékének elültetett fák sokáig hűsítő árnyékot adnak majd, illetve szebbé teszik városunkat” – jelezte Karaffa Attila alpolgármester, aki hozzátette, hogy szükséges az is, ne csak ültessünk, hanem gondozzuk is a fákat.

„A városi közterületfenntartó vállalat megerősítette gépparkját, hogy a fákat és a közterületeken kihelyezett virágokat megfelelő gyakorisággal öntözni tudják. Azonban mindannyian tudunk segíteni a levegő tisztaságáért felelős növényeknek, ha a nagy melegben egy vödör vízzel meglocsoljuk őket. Közös erővel szebbé és zöldebbé tehetjük városunkat!”

A Szent György-napok indítóprogramjaként a Föld napján a város fenntartású óvodákban és alapiskolákban jelképesen ültetnek el majd egy-egy fát, az ovisokkal és az iskolásokkal közösen. 

(te/ka/ds)

Ezt már olvasta?

Cookies