Jelenlegi hely

Ültess fát a jövőért!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 2 - 09:07 | Közérdekű
Október 5-én kezdődik meg az a hosszú távú közterületi zöld projektje városunknak, amelynek a célja fák ültetésével zöldebbé tenni a várost, illetve ezekkel az „élő emlékművekkel” ösztönözni a lakosságot a környezettudatos életmódra, valamint közvetlen környezetünk nagyobb megbecsülésére, óvására.
Ültess fát a jövőért!

E program keretében október 5-én, szombat délután 15 órakor veszi kezdetét a Szent István téren a zöld projekt első eseménye, amelyet az önkormányzat az Itsipitsi Varázsműhely keretében működő Baba-mama klubbal karöltve végez.

A Baba-mama klub egyik vezetője, Štefkovič Patasi Ági szerint is fontos lépés zöldebbé s így még inkább sajátunkká tenni városunkat, akár ilyen programok által is. Štefkovič Patasi szerint a fiatal dunaszerdahelyi szülők számára sem közömbös ugyanis, milyen környezetben fognak majd élni gyermekeink.

Jó és pozitív, hogy az önkormányzati elképzelés találkozott a civil szféra kezdeményezésével, fogalmazott A. Szabó László alpolgármester, aki szerint nagyon fontos, hogy közösen emelhetnek így „élő emlékműveket” Dunaszerdahelyen.

Az alpolgármester elmondása szerint az október 5-én kezdődő program egy hosszú távú elképzelés része, amelynek következő állomása október 21-én lesz, amikoris ovisokkal együtt ültetnek ki újabb fákat a városban. Egyben jelzik, várják azon további társulások jelentkezését is, akik szívesen csatlakoznának ehhez a városi „zöld kezdeményezéshez”.

Az október 5-ei faültetés egyben része az Itsipitsi műhely egyéves születésnapi ünnepségének, amelynek programját itt olvashatják el az érdeklődők!

(na)