Back to top

Újraindulhatnak az autóiskolák

Publikálva: 2021, április 19 - 07:59
A koronavírus-járvány miatt hónapok óta nem volt lehetőség a járművezetői jogosítványokhoz szükséges feltételek teljesítésére, a gyakorlati oktatás megvalósítására. A kormány azonban a járványügyi szabályok enyhítésével lehetőséget ad az autóiskolák tanfolyamain résztvevőknek is a gyakorlati oktatás megvalósítására, illetve a vizsgák megtartására.
Újraindulhatnak az autóiskolák

Erről Andrej Doležal közlekedési miniszter tájékoztatott, hozzáfűzve, hogy a Közegészségügyi Hivatal a legközelebbi napokban teszi közzé azokat az információkat, amelyek alapján engedélyezik az autóiskolákban a gyakorlati oktatást.

Andrej Doležal tárcavezető meggyőződése, hogy az autóiskolák is képesek betartani azokat az előírásokat és szabályokat, amelyeket más szolgáltatások, amelyek működését április 19-től, hétfőtől engedélyezték.

„Szlovákia készül a szigorítások fokozatos enyhítésére és a megszokott életünkbe való részleges visszatérésre. Biztos vagyok benne, hogy az autóiskolákban sincs semmiféle akadálya annak, hogy a biztonsági előírásokat betartsák, és a pontosan előírt szabályok szerint beindíthassák működésüket” – mondta a miniszter.

Hétfőtől tehát beindulhat az autóiskolákban is a gyakorlati oktatás, a tanfolyamok résztvevőinek és a tanfolyamvezető instruktoroknak azonban kötelező a reszpirátor viselése, továbbá valamennyi próbaút után a járművet fertőtleníteni kell, főleg a kormányt és a sebességváltót.

A motorkerékpárosok kiképzésénél minden résztvevőnek saját bukósisakkal és egyéb védőfelszereléssel kell rendelkeznie. Az elméleti oktatásnál és a vizsgákon a résztvevők között kétméteres távolságot kell tartani, de ez nem vonatkozik a kiképzésekre, ahol az instruktorok a tanulók mellett ülnek, illetve a vizsgáztatókra sem.

A vizsgák alkalmával a vizsgáztató természetesen a vizsgázó mellett ülhet, az autóban azonban idegen személy nem tartózkodhat.

BM/Felvidék.ma/webnoviny.sk

Ezt már olvasta?