Back to top

Újra a legnagyobbak között a Huawei, legalábbis Kínában

Publikálva: 2023, augusztus 1 - 12:13
Kijöttek a 2023 második negyedévére vonatkozó statisztikák a kínai telefonpiacról, és a Huawei hatalmas növekedést produkálva visszakerült a legnagyobb szereplők közé. Szinte fej-fej mellett az ötödik helyen áll a Xiaomival együtt.
Újra a legnagyobbak között a Huawei, legalábbis Kínában

Az IDC kutatóintézet globális jelentését egy korábbi cikkben már bemutattuk, ezúttal kifejezetten a kínai piacról lesz szó, ami a világ legnagyobb telefonpiaca. Az Oppo a harmadik helyről az elsőre ugrott, a második a Vivo lett, a harmadik pedig a Honor, vagyis ezen gyártók készülékeit veszik a legtöbben Kínában.

Az Apple lett a negyedik, utába pedig szinte fej-fej mellett, az ötödik helyen áll a Xiaomi és a Huawei. Nem teljesen azonos az eredményük, de ezek csak becsült számok, és minimális a különbség, így gyakorlatilag holtversenyben van a két gyártó.

A Xiaomi egyébként csökkenő tendenciát mutat a hazájában, a Huawei viszont brutális növekedést ért el, 7,3%-ról 13%-ra nőtt a vállalat mobilpiaci részesedése. Úgy látszik, hogy a kínai vásárlóknak bejön a Harmony OS rendszer, és ilyen növekedés mellett akár újra piacvezetők is lehetnek az országban.

Forrás: Via / napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: mobil
Cookies