Jelenlegi hely

Újra jár a városnéző kisvonat

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, május 28 - 08:59 | Hírek
Dunaszerdahelyen május 25-től újra közlekedik munkanapokon a városnéző kisvonat. A tavalyi évhez képest változás történt, mivel jelenleg nem jár ki a termálfürdőhöz, csak attól kezdve majd, ha a fürdő újra kinyithat.
Újra jár a városnéző kisvonat

Az 56 férőhelyes kisvonat délelőtt és délután is két-két fordulót tesz. A dunaszerdahelyi SAD indította járat egyelőre ingyenes és menetideje mintegy fél óra.

A menetrend szerint (lásd lentebb!) a Lőrincz Gyula utcából indul, vagyis az Északi lakótelepen lévő 198-as lakótömbtől a Sport utcán érintve a Gyurcsó István utcán áthaladva, a Kaufland mellett a Galántai úton folytatja útját, ezután a Tesco következik, majd a városháza, a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központ, innen elhalad a kórház előtt, majd a járásbíróság, az autóbusz-pályaudvar következik. Ha a koronavírus járvány miatt jelenleg nem üzemelő városi fürdő is megnyitja kapuit, a későbbiekben innen a városi termálfürdői végállomáshoz folytatja útját a kisvonat.

Az egyes járatok a következő időpontokban indulnak a 198-as lakótömbtől: 8,50, 10.50, 15.50 és 17.50 (ez utóbbi csak a termálfürdő kinyitásától kezdve indul), majd vissza ugyanezen az útvonalon.

Érdeklődés esetén a turistavonat bérelhető is az autóbuszközlekedési vállalattól. 

A részletes menetrend itt is elérhető.

dunstreda.sk