Jelenlegi hely

Újfent örömzenét hallhattunk a városháza udvarán

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, július 5 - 13:13 | Kultúra
Csütörtök este Nagy Csomor András és zenekara koncertjével folytatódott a jubileumi Dunaszerdahelyi Udvari Muzsika. Élmény volt ott lenni.
Újfent örömzenét hallhattunk a városháza udvarán

A népzenéhez kapcsolódik az idei rendezvénysorozat, a jelenlegi formációban mindössze második koncertjét adó Nagy Csomor András és csapata pedig kiválóan mutatta be a magyar népzene szépségeit. A nagyölvedi származású hegedűsök, a Nagy Csomor testvérek: András és István a felvidéki énekesnővel, Lakatos Lilivel és a zenekar magyarországi tagjaival, a Lajti testvérekkel, a cimbalmos Gergellyel és a brácsás Ákossal, valamint a nagybőgős Vörös Dániellel kiegészülve hazai és Kárpát-medencei tájegységek zenéjét felvonultatva szórakoztatták a közönséget.

Ugyan nem volt annyi érdeklődő, mint a múlt héten, de az örömzene jellemezte a mostani koncertet is.

Takács Tímea, az Udvari Muzsika szervezője kiemelte, hogy a rendezvénysorozat egyik célja valósult meg az esten, a dunaszerdahelyi városháza udvara fiatal tehetségeknek nyújtott bemutatkozási lehetőséget. Mielőtt pedig ráadásszám eljátszására kérte fel a zenekart, jövő hét csütörtökre invitálta a közönséget, amikor hazai fellépők érkeznek az udvarra: a Pántlika zenekar szórakoztatja majd a nagyérdeműt.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Hallgassanak és nézzenek meg egy részletet a koncertből: