Back to top

Újabb vereség, most Miaván

Publikálva: 2016, május 7 - 22:15
Osztálykülönbséggel győzött a Miava a DAC csapata felett a Fortuna Liga 31. fordulójában. A győzelem azt is jelentette, hogy történelme legjobb helyezését éri el az erdőháti alakulat a szlovák legfelsőbb bajnokságban.
Újabb vereség, most Miaván

Spartak Miava – FC DAC 1904 Dunaszerdahely 3:0 (1:0)

Gólszerzők: 32. Pekár, 55. Bílovský, 69. Marček

Sárga lapok: Machovec – Pambou, Kwin, Ljubičič, Živkovič, 1259 néző

Miava: Hruška – Beňo, Ostojič, Machovec, Chovanec – Bílovský, Kóňa, Marček – Daniel (87. Copko), Pekár (90. Múdry), Sládek (76. Kolár)

DAC: Tujvel – Živkovič, Ljubičič, Kwin, Pambou (49. Štepanovský) – Huk – Pačinda, Ľupták, Sarr (78. Straka), Polievka – Černák

Az elmúlt fordulóhoz képest változott a sárga-kékek felállítása. Egri Dezső helyett Kwin került a kezdőbe és a fiatal Černák is az elejétől a pályán volt. Ahogy az várható volt, a mérkőzés elejétől a hazaiak voltak aktívabbak. A 10. percben Pekár szabadrúgása a kapu mellé szállt. Három perccel később Chovanec beadását Ostojič küldte kapura, de Tujvel védeni tudott. Folyamatosan támadásban volt a hazai csapat, a 14. percben lesállás, a 21. percben pedig szabálytalanság miatt nem adott meg gólt a játékvezető. A 30. percben ismét Pekár volt veszélyes, de a kapu mellé lőtt. Egy perccel később előnyhöz jutott a Miava, Daniel adott középre a jobb oldalról, Pekár pedig nem hibázott – 1:0. A vezető találat után is aktívan futballozott a hazai csapat, viszont a 38. percben egyenlíthetett volna a DAC. Pačinda beadását Kwin Ľuptákhoz tolta, akinek kapáslövése a kapu mellett szállt el.

A fordulás után lendületbe került volna a DAC, de 10 perc után már kétgólos volt a hazai előny. A 55. percben Pekár indult meg a bal oldalon, beadására Bílovský érkezett és nem hibázott – 2:0. Négy perccel később szépíthetett volna a DAC, Sarr remek átadása után Černák törhetett egyedül kapura, már Hruška kapus is verve volt, de Machovec a gólvonalról mentett. Tovább próbálkozott a DAC, de gólt nem sikerült rúgni, míg az ellenfélnek igen. A 69. percben ismét Pekár lódult meg a szélen, a középre adott labdát pedig Marček rúgta a hálóba – 3:0. A folytatásban Straka és Černák próbálkozott lövéssel, mindhiába. A 84. percben már a negyedik találatát is megszerezhette volna a miavai csapat, Pekár szögletét Machovec fejelte mellé.

A győzelem azt jelentette, hogy a Miava együttese történelme legjobb helyezését éri el a szlovák legfelsőbb bajnokságban, a harmadik helynek köszönhetően pedig az Európa Liga selejtezőjében szerepelhet.

sportolunk.sk
Fotó: dac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies