Back to top

Újabb összefogás – szakközépiskolások kupakgyűjtése

Publikálva: 2021, április 12 - 17:23
A dunaszerdahelyi Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola Szakközépiskola szociális programjának keretében a jótékonyság fontos helyet foglal el: általa is megtapasztalják a diákok, a „jót tenni jó” érzését. Évek óta jól működik a kupakgyűjtéses program is, amelynek a célja a beteg gyermekek megsegítése.
Újabb összefogás – szakközépiskolások kupakgyűjtése

Már számos helyen sikerült segítenünk. Az eddig összegyűjtött műanyag-kupakot a napokban adtuk át Mlynar Gábor édesapának, akinek 7 éves Máté fia autista.

Az édesapa mesélte el történetüket:

„Feleségemmel egy ikerpár büszke szülei vagyunk. Elsőszülött fiunkat, a 2013-ban született Mátét jelenleg autizmussal kezeliks jelenleg Tardoskedden lakik. Eleinte a párkányi ARTIS központba jártunk vele fejlesztő terápiás kezelésekre, TSMT-tornákra. Két alkalommal vettünk részt az AIT beavatkozáson, négy alkalommal pedig Tatán voltunk oszteoterápiás kezelésen. Sajnos a világjárvány miatt egyre csökkentek, végül el is maradtak a kezelések. Máté egészségében radikális változást és jobb életminőséget egyetlen gyógymód jelentene, ami nem más, mint az őssejtbeültetés.

Ezt a rizikós beavatkozást Bécsben végzik, ami egyben jelentős anyagi kiadással is járna (10 000 euro). Bízunk az emberek jóindulatában és reménykedünk, hogy a Jóisten átsegít bennünket ezen a nehéz időszakon is, és megtart minket. Hálásan köszönjük mindenkinek a segítséget!”

Mi is köszönjük diákjainknak, hogy az online oktatás ellenére sikerült kupakokat gyűjteniük. Külön köszönet mindazoknak, akik az iskolába juttatták a műanyagkupakokat. Bízunk benne, hogy Máténak sikerül összegyűjteni a műtétre szükséges pénzt!

-kl-, Informatikai és Szolgáltatóipari Szakközépiskola

Ezt már olvasta?