Back to top

Újabb megosztós játékra figyelmeztet a rendőrség

Publikálva: 2023, november 8 - 05:55
Kicsi ház, nagy csalás - írja a rendőrség közösségi oldalán a legújabb csalásra figyelmeztetve.
Újabb megosztós játékra figyelmeztet a rendőrség

A Kicsi ház "Malý dom" Facebook-oldal egy klasszikus megosztós játékot indított. A nagy valószínűséggel hamis oldal csupán egy „köszönöm”-öt és egy megosztást kér bejegyzésére, melynek eredményeként a megosztók közt kisorsolják a képen látható mobilházat, melyet állítólag azért nem tudtak eladni, mert azon kisebb sérülések találhatók.

Csakhogy!

A kommenteket az oldal megköszöni, majd kéri a megosztót, látogasson el honlapjukra, ahol a sikeres regisztrációt követően a nyereményt helyezik kilátásba.

A rendőrség arra figyelmeztet, hogy a regisztrációt követően, melyben a játékba jelentkezőknek az email-címüket és telefonszámukat kell megadniuk, nagy valószínűséggel jelentkeznek majd a csalók, és további személyes adatokat, vagy banki adatokat akarnak megszerezni. Elképzelhetőleg az elérhetőségeket is felhasználják egy következő csaláshoz - hívja fel a figyelmet a rendőrség.

Vigyázunk a hasonló, már kinézetében is nagy valószínűséggel csaló játékokkal, és hívjuk fel ismerőseink figyelmét is a csalókra!

Jó ha tudja: erről a játékról és erről az oldalról van szó!

Facebook / Polícia SR, -rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies