Jelenlegi hely

Újabb kamerák figyelnek a közbiztonságra

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, március 1 - 10:16 | Közérdekű
Tavasszal bővül a városi térfigyelő biztonsági kamerarendszer, ugyanis Dunaszerdahely több pontján 8 újabb kamerát szerelnek fel.
Újabb kamerák figyelnek a közbiztonságra

A munkálatok a vasútállomással szembeni parkban kezdődtek, itt már lefektették a kamerarendszert szolgáló optikai kábelt. "A parkban két kamerát helyeznek el, egyet a park közepén, egyet pedig a szélén. Így figyelni tudjuk majd az állomás melletti parkolót, a Pozsony felőli bevezető utat és az autóbusz-állomást is.

Amint az időjárás engedi, a Rózsaligetben a rózsakertben szintén két kamerát szerelnek fel, ahová az optikai kábelt már behúzták. A Bartók Béla sétányon és a városi művelődési központ sétány felőli oldalán szintén lesz egy-egy kamera. Ennek köszönhetően a sétány melletti park is megfigyelhető lesz. A MAX bevásárlóközpont mögötti parkban ugyancsak két kamerát tervez az önkormányzat. A sétányon és itt is kiépítették már az optikai kábelt, a kamerák telepítése pedig tavasszal várható" - tájékoztatott Csiba Tibor, városi rendőrparancsnok.

A térfigyelő kamerák által készített felvételeket a városi rendőrségen lévő monitorokon figyelik. Ezt a helyiséget a közeljövőben bővíteni fogják, mert egyre több kamera tartozik a rendszerhez. A legutóbb a Golf játszóparkban is szereltek fel kamerákat, mivel itt a közelmúltban felújították a játszóalkalmatosságokat. A kamerarendszer bővítése a közbiztonság javítását és a városi vagyon megóvását szolgálja.

Forrás: dunstreda.sk