Jelenlegi hely

Újabb hazai bravúr telt ház előtt

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, november 5 - 19:11 | Sport
Fantasztikus hangulatú mérkőzést játszott vasárnap kora este a dunaszerdahelyi női kézilabdacsapat a simonyiak ellen.
Újabb hazai bravúr telt ház előtt

A lelátó megtelt, a sportcsarnokot körbeölelő parkolókhoz hasonlóan és Bíró Tomi hangjával kísérték ki a nézők a sárga-kék csapatot a pályára. A lányok az első perctől kiegyenlített küzdelmet vívtak a mérkőzés favoritjával, hiszen a Slávia Partizánske együttese a legjobb szlovákiai csapatok közé tartozik, s nem véletlenül állt a forduló előtt az I.liga második helyén.

A dunaszerdahelyiek, akik negyedikek voltak a táblázaton, nem ijedtek meg, s fej-fej mellett haladtak a csapatok. Prikler Szilvia, a sárga-kékek edzője a mérkőzés előtt kérdésünkre elárulta, a hazai közönség mindig erőt ad nekik, ezért nem véletlen, hogy az összes dunaszerdahelyi mérkőzésüket megnyerték, s bár most is voltak sérültjeik, a lányok kiválóan küzdöttek.

Az első félidő végén igaz, hogy egy alkalommal két góllal is vezettek a vendégek, de a lányaink jól harcoltak, s végül döntetlennel fordultak a csapatok. A második játékrész eleje is kiegyenlített játékot hozott, de a 41.percre a hazaiaknak sikerült 19-14-re elhúzniuk, viszont öt perccel később ismét csak egy találat volt a dunaszerdahelyiek előnye. Végül az utolsó tíz perc közepe döntött, amikor a sárga-kékek ismét négy gólos előnyt harcoltak ki, amelyet a vendégek már nem tudtak behozni, s végül hat góllal kaptak ki.

A hazaiknál Bugár Cintia egymaga 12 gólt lőtt, de Lelkes Lilla is hatot, s főleg a második játékrészben nagyon fontos találatokat szerzett. Az egész csapat kiválóan teljesített, ahogy a közönség is, akik a pénteki MOL Arénás rangadó után ismét bizonyították, Dunaszerdahelyen szeretik a kiváló sportteljesítményt. A lányoknak a második simonyiakhoz hasonlóan 10 pontjuk van, csak rosszabb gólarányuk miatt negyedikek az I.ligában, s az első hely is csak egy pontra van tőlük.

A dunaszerdahelyiek jövő héten szombaton fél hatkor ismét otthon játszanak, akkor a naszvadiak lesznek az ellenfelük.

Dunaszerdahely - HK Slávia Partizánske 32-26 (12-12)

Címkék: Kézilabda