Back to top

Újabb fájó döntetlen

Publikálva: 2016, március 5 - 21:43
Harmadik hazai mérkőzését játszotta egy héten belül a DAC csapata, Miava és Szakolca után Rózsahegy érkezett. Horváth Béla parádés találata Miloš Lačný válaszolt, így a mérkőzés 1:1-es döntetlennel zárult.

A sárga-kékek sérülés miatt Szarka Ákost és Branislav Ľuptákot voltak kénytelenek nélkülözni, ráadásul a kapitány Michalík 5 sárga lap miatt hagyta ki a találkozót. A védelemben Marin Ljubicic, a középpályán Tomáš Huk és Horváth Béla, a támadósorban Alfredo Stephens kapott helyet.

A mérkőzés kezdetétől a vendégek voltak aktívabbak, többet birtokolták a labdát, de 10 perc után a DAC is játékba lendült. Az első veszélyes helyzetet a Rózsahegy dolgozta ki, Ďubek szöglete után Ján Maslo fejelt apura, de Tujvel a helyén volt. A 20. percben dolgozta első komoly lehetőségét a DAC, Stephens baloldali lövését Tofiloski védte, majd négy perccel később ismét Stephens fejesénél jeleskedett a rózsahegyi kapus. A 25. perben vezetést szerzett a DAC! Brašeň tört be a tizenhatosba, majd Horváth elé passzolt, aki védhetetlenül vágta a labdát a felső léc alá – 1:0. A gól feltüzelte a DAC játékát, a 36. percben Pačinda beadása után Stephens lőtt a kapu mellé, majd egy perccel később Sarr találta felibe a felső lécet. A 39. percben Lačnýhoz került a labda, aki a tizenhatos határáról a kapu fölé lőtt.

A szünet után is folytatódtak a DAC támadásai, a 48. percben Pačinda beadása után Sarr lőtt a kapu mellé. Szép akciót dolgozott ki a DAC az 53. percben, Davis indult meg a bal oldalon, beadását Štepanovský az ellenfél játékosába rúgta. Egy perccel később ismét Pačinda átadása után Stepens került Tofiloski elé, de a labdát a vetődő kapusba rúgta. Bebizonyosodott a nem adsz – kapsz mondás, az 58. percben jött az egyenlítő találat: Miloš Lačný húzta el a labdát a kifutó Tujvel mellett és az üres kapuba talált – 1:1. A 72. percben kimaradt a lehetetlen, Stephens két méterről nem találta el a kaput. A 74. percben egy szabálytalanság után Boszorád megkapta második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A végére már gól nem esett, döntetlennel végződött a DAC harmadik hazai mérkőzése.

FC DAC 1904 Dunaszerdahely – MFK Rózsahegy 1:1 (1:0)

Gólszerzők: 25. Horváth – 58. Lačný

Sága lapok: 23. Kwin – 36. Gál-Andrezly, 59. Boszorád, 61. Ďubek, 72. P. Maslo, 90. Tofiloski

Piros lap: 74. Boszorád, második sárga után.

2304 néző

FC DAC: Tujvel – Brašeň, Ljubicic, Kwin, Davis – Štepanovský (70. Polievka), Huk (86. Mészárosň, Horváth B., Pačinda – Sarr – Stephens (90. Asanovič)

Rózsahegy: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Rosa, Boszorád – Nagy – Gál-Andrezly (77. L. Ľupták), Gerát (46. Faško), Ďubek, Zošák – Lačný (66. Jakubko)

Forrás: sportolunk.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies