Back to top

Újabb embercsoportok jelentkezhetnek az oltásra

Publikálva: 2021, február 27 - 13:15
Az AstraZeneca vakcinájával újabb embercsoportokat oltanak be, akiknek életkora 18 és 55 év között van. A következő héten 27 000 szabad hely áll rendelkezésre.
Újabb embercsoportok jelentkezhetnek az oltásra

Az AstraZeneca társaság vakcinájával való beoltásra már nemcsak a pedagógusok,

hanem az elárusítók, a kalauzok, a személyi forgalomban dolgozó vonatvezetők, a tömegközlekedés sofőrjei és ellenőrei, a taxisok, a repülőgépek személyzete is jelentkezhetnek.

A TASR hírügynökséget erről Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője tájékoztatta.

„Az oltás az egyedüli megbízható gyógymód a COVID-19 vírus ellen. Az AstraZeneca társaságtól beszerzett vakcina mennyisége lehetővé teszi számunkra, hogy aktualizálhatjuk az oltási stratégiánkat úgy, hogy további embercsoportok is hozzájuthatnak az oltáshoz. Azokat részesítjük előnyben, akik naponta munkába járnak és közvetlen kapcsolatban vannak a vásárlókkal, ügyfelekkel illetve az utazókkal. Az oltási központokban igazolásra lesz szükség a munkavállaló munkaadójától” – nyilatkozták az egészségügyi minisztérium munkatársai.

Az oltásra jogosultak egyéni formanyomtatványon jelentkezhetnek, amely elérhető a korona.gov.sk oldalon.

Az elárusítók esetében főleg a kiskereskedelemben illetve a szolgáltatásokban dolgozóknak ajánlják a vakcinát, akik nélkül nem biztosított az ország működése és amely munkahelyek a szigorú intézkedések és a járvány ellenére feltétlenül szükséges, hogy nyitva tartsanak.

Az oltásra a lehetőséget kizárólag azok kapják meg, akik közvetlen kapcsolatban vannak az ügyfeleikkel, a vásárlókkal, például a pénztárak alkalmazottai. Az oltásra tehát a 18 és 55 év közöttiek jelentkezhetnek. A minisztérium hangsúlyozta, hogy jelenleg 27 000 ember számára van szabad időpont.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk)

Ezt már olvasta?

Cookies