Back to top

Új sláger app érkezett Androidra, itt a Clubhouse

Publikálva: 2021, május 11 - 14:00
A Clubhouse az egyik legfelkapottabb közösségi alkalmazás jelenleg, nem véletlenül másolja már többek között a Facebook és a Twitter is a funkcióit. Az app eddig csak iOS-re volt elérhető, most azonban megjelent az Android verzió is, csak egy gond van vele: egyelőre meghívó kell a használatához.
Új sláger app érkezett Androidra, itt a Clubhouse

A Clubhouse tulajdonképpen egy hang alapú közösségi app, élő közvetítéseket lehet a segítésével hallgatni, illetve mi magunk is tudunk ilyeneket létrehozni. Vannak az alkalmazáson belül nagy közösségek, és mindenféle témakörben tudunk vitákat, beszélgetéseket, interjúkat hallgatni. Nagyjából olyan, mint egy podcast, csak éppen élőben mennek az adások.

A járvány hatására óriási népszerűségre tett szert a Clubhouse világszerte, ez az egyik új sláger a TikTok mellett, csak éppen teljesen más a célközönsége a kettőnek. Nem véletlen, hogy egy rakat nagy közösségi oldal és egyéb tech cég próbálja másolni a Clubhouse-t. A Reddit, a Twitter, a Facebook, a Spotify és a Telegram is hasonló funkciókkal készül, egyesek már be is vezették a saját megoldásukat.

A Clubhouse egyik vonzereje az exkluzivitásában rejlik, ugyanis csak meghívásos alapon lehet csatlakozni, arról nem is beszélve, hogy eddig csak iOS-re volt elérhető a szolgáltatás. Ez utóbbi korlát most szerencsére megszűnt, ugyanis megjelent az alkalmazás Android verziója. A Play Áruházban egyelőre csak előregisztrálni lehet, de egyébként már elérhető az APK is. Telepítés után elvileg már lehet felhasználói nevet foglalni, de ténylegesen használni csak meghívóval tudod az appot jelenleg.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Címkék: android
Cookies