Back to top

Új parkolóautomaták lesznek

Publikálva: 2016, február 17 - 14:08
Az idén először február 16-án ülésezett a városi képviselő-testület, amikor is a képviselők több ügyben is döntést hoztak.

Az ülés első részében a DAC Aréna témájában hoztak javaslatokat képviselők, erről részletesebben beszámol lapunk 3.oldalán dr.Hájos Zoltán polgármester, majd több ingatlaneladás is napirenden szerepelt. A képviselők továbbá jóváhagyták a városi főellenőr beszámolóját a 2015-ös ellenőrzési tevékenységről, valamint a 2016-os ellenőrzési tevékenységről szóló tervezetet.

A testület emellett módosította a parkolóautomaták bérleti díjából származó bevétel nagyságát. Csicsai Gábor képviselő ismét javaslattal élt, hogy legyen ingyenes a parkolást, de ezt a képviselők nem támogatták. A parkolót működtető Municipal Real Estate kft. gazdasági vezetője, Jány József Ravasz Marián képviselői felvetésre elárulta, ki tudják majd termelni a megnövekedett bérleti összeget is. Ezzel együtt azt is megtudtuk, hogy a városi tulajdonú vállalat parkolási díj beszedését segítve mind a 35 parkolóautomatát lecserélnék, méghozzá operatív lízing keretében, amely azt biztosítja, hogy folyamatosan megfelelő állapotban lévő gépek álljanak rendelkezésre a városban, ezzel elkerülve a gyakori meghibásodásokat.

A képviselők továbbá foglalkoztak a Lőrincz Gyula utcai 2134 lakótömb eladásával is, amit jóváhagytak, így a közeljövőben megszépülhet az Észak II-es lakótelep hátsó részén elhelyezkedő, több éve elhagyatott épület.

Ezt már olvasta?

Cookies