Back to top

Új nyitva tartás a Municipal gyűjtőhelyén

Publikálva: 2019, február 1 - 11:31
Február 1-től bővíti nyitvatartási idejét a Municipal városi közterületfenntartó cég a pozsonyi úti udvarán. Az udvar ezentúl az eddigi hétfői és szombati nyitva tartás mellett, immár csütörtökön is 12 órától 17 óráig nyitva áll azon dunaszerdahelyiek előtt, akik ide szeretnék kiszállítani a háztartásukban feleslegessé vált hulladékot. Emellett bővül a leadható hulladékok fajtája is.
Új nyitva tartás a Municipal gyűjtőhelyén

A jövőben a városi cég gyűjtőhelyén ingyenesen le lehet adni papír-, műanyag- és textilhulladékot, valamint kiszállítható ide a használt étkezési olaj és zsiradék. Emellett a lakosok leadhatják itt a kidobásra szánt kárpitozott és kárpit nélküli bútorukat is. 

Ide lehet kiszállítani az elektronikus hulladékot is. A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal műszaki osztálya felhívja a lakosok figyelmét arra, hogy az itt leadott elektronikus hulladék újrahasznosítható, míg a szeméttárolók mellé kidobott, gyakran a guberálók által szétszerelt elektronikus gépek már kommunális hulladéknak minősülnek. Ennek elszállítása sokkal drágább, és mindemellett a lakosok a környezetüket is károsítják.

A Municipal udvarán az állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkező dunaszerdahelyi lakosok leadhatják továbbá a vegyes építkezési hulladékot is.  A kiszállított építkezési hulladékért azonban 0,0613 eur/kg illetéket kell befizetni a városházán. A ház vagy lakásfelújítás során keletkező hulladékot a vállalkozó köteles elszállítani, és az erre kijelölt helyen leadni. 

Az önkormányzat célja, hogy ezzel a szolgáltatással megakadályozza a város területén az illegális szemétlerakatok keletkezését. Továbbá azt is reméli, hogy az intézkedésnek köszönhetően a kukatárolók környékén is nagyobb lesz a tisztaság, és nő az osztályozottan gyűjtött hulladék mennyisége. 

nyitvatartási idő:
Hétfő: 12.00 - 17.00
Csütörtök: 12.00 - 17.00
Szombat: 8.00 - 12.00

Forrás: dunstreda.sk

Ezt már olvasta?

Cookies