Back to top

Új módszerrel tenné fizetőssé a jelszómegosztást a Netflix

Publikálva: 2022, július 24 - 06:00
Az év elején derült ki, hogy a népszerű streaming szolgáltató, a Netflix pénzt veszít, amelynek az okát ők azokban a felhasználóban látták és látják a mai napig is, akik megosztják egymással jelszavaikat, fiókjaikat. Ez a gyakorlat egyébként ellentétes a platform felhasználási feltételeivel, így aztán nem csoda, hogy szeretnék felvenni a harcot a jelenséggel, és most azt is megmutatták, hogy egészen pontosan miként is képzelik ezt.
Új módszerrel tenné fizetőssé a jelszómegosztást a Netflix

A jelszómegosztás új ellenszere az úgynevezett „Add a Home” funkció lesz, amely lehetővé teszi majd, hogy egy fiókot több háztartás is használhasson, a felhasználók pedig az első után minden egyes plusz otthonért külön fognak fizetni.

Az „Add a Home” a korábban „Add Extra Member” néven futó lehetőség továbbfejlesztett változata, ezt az év elején már bevezették néhány régióban, mint például Chilében, Costa Ricában és Peruban. A kettő között a különbség, hogy a régebbi funkcióval új felhasználókat lehet a fiókunkhoz adni, az újjal pedig ugyanazt a fiókon lehet további háztartásokban is használni.

A most bejelentett „háztartás hozzáadása” lehetőséget hamarosan tesztelni fogják Argentínában, a Dominikai Köztársaságban, El Salvadorban, Guatemalában és Hondurasban is.

Akik a legolcsóbb csomagot veszik igénybe, azok egy, a közepes előfizetést választók legfeljebb kettő, a Premium változatra előfizetők pedig legfeljebb három plusz háztartást adhatnak hozzá a meglévő fiókjukhoz. Ennek havi összege Argentínában helyi pénzből átszámítva otthononként 1,6 dollár, minden további latin-amerikai piacon pedig 2,99 dollár lesz.

A Netflix az ígéret szerint nem korlátozza majd az utazás közbeni filmnézést a saját eszközökön, illetve az adott fiók tulajdonosa bármikor eltávolíthatja a csatolt otthonokat az alkalmazás Beállítások menüjében.

Kíváncsiak vagyunk, hogy ezek a hamarosan szélesebb körben is bevezetésre kerülő opciók mennyiben fogják növelni a Netflix bevételeit. Azt is érdekes lesz látni, hogy mire jutnak majd az olcsóbb, ám reklámokkal támogatott előfizetési lehetőséggel, amihez a Microsoft fogja szállítani a hirdetéseket.

Forrás: GSMArena / napidroid.hu

Ezt már olvasta?

Cookies