Back to top

Új lehetőség a Gastro DS-től az ételérzékenyeknek

Publikálva: 2023, november 3 - 14:59
November 3-án ünnepélyes keretek közt adták át rendeltetésének a Gastro DS Kft. új konyháját a Vámbéry Ármin Alapiskolában, mely az ételérzékenységgel élőknek, a diétás étrendet tartóknak nyújt szolgáltatást.
Új lehetőség a Gastro DS-től az ételérzékenyeknek

Dakó Sándor, a Gastro DS Kft. ügyvezetője elmondta, az idén áprilistól tartó megbízatása egyik fontos feladatát sikerült most teljesíteniük. Örömét fejezte ki, hogy megépült a speciális étrendet igénylőknek szolgáltatást nyújtó konyha, és hogy hétfőtől teljes értékű, minőségi ételt tud biztosítani azoknak, akik különböző ételérzékenységük miatt eddig nem választhattak a kínálatból.

A Gastro DS számára ez egy nagy lépés, az étel intoleranciával élőknek pedig egy újabb lehetőség városunkban” – mondta az ügyvezető.

A Gastro DS Kft. közelmúltban kinevezett másik ügyvezetője, Lakky Tamás is különleges alkalomként említette ezt a napot, amikor a közétkeztetést ellátó társaság fontos lépést tett az egészségesebb és személyre szabottabb étkezés irányába. Egyúttal köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki segített a megvalósításban.

Az egészséges étkezés, valamint az étel intoleranciákkal és diétákkal élő emberek figyelembevétele mindannyiunk számára kiemelkedően fontos“ – mondta, kiegészítve azzal, hogy az új konyhán minden diétás igénynek eleget tudnak tenni, legyen szó gluténérzékenységről, vagy laktóz allergiáról, cukorbetegségről, vagy hisztamin intoleranciáról.

Hájos Zoltán, városunk polgármestere köszöntője elején kiemelte „örömhír, hogy ilyen fontos mérföldkőhöz érkezett a Gastro DS kft.”, egyben köszönetet mondott Dakó Sándornak és Lakky Tamásnak, illetve mindenkinek, aki hozzátett az építészeti és technológiai jellegű átalakításhoz, fejlesztéshez.

Ez egy modern gépekkel felszerelt konyha, melyben a hozzáadott érték, hogy azokra is oda tudunk figyelni, akik kénytelenek diétás ételeket fogyasztani“ – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy egyre többen vannak – akár gyerekek, akár felnőttek között –, akik ilyen vagy olyan intoleranciával élnek, és ezért „fontos volt, hogy számukra is tudjunk megfelelő minőségű ételt biztosítani, legyen szó óvodásokról, iskolásokról, nyugdíjasokról, vagy Dunaszerdahely más polgárairól“.

Ráadásul a Gastro DS Kft. az új, speciális konyhájával nem csupán a közétkeztetést biztosítja, lehetőség van üzleti jellegű étkeztetést is igénybe venni – és itt is lesz erre lehetőség.

A jelenleg mintegy 70 személynek speciális ételt biztosító konyha további érdeklődőket is vár, mivel a teljes ételkészítési kapacitása körülbelül 300-350 személy naponta.

Hájos Zoltán az új üzemegység alkalmazottainak azt kívánta, hogy megfelelő körülmények közt dolgozhassanak, hogy a szabályokat betartva minőségi és jó ételt tudjanak készíteni, hozzáfűzve, hogy munkájuk során az is jusson eszükbe, hogy jót tesznek embertársaiknak.

A köszöntők után ünnepélyes szalagátvágásra került sor, majd Olgyay Csaba állandó diakónus, illetve Görözdi Zsolt, a dunaszerdahelyi református gyülekezet lelkipásztora áldották meg a speciális üzemegységet.

Szöveg és lkép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies