Back to top

Új labda az új bajnoki idényre

Publikálva: 2023, június 16 - 06:25
Az új szezontól az Adidas Oceaunz labdájával zajlanak az élvonalbeli küzdelmek.
Új labda az új bajnoki idényre

Az új bajnoki évad érkeztével ismét változik a honi élvonal hivatalos labdája. A 2023/24-es kiírásban az idei női világbajnokság hivatalos labdáját láthatjuk a pályákon, amelyet júliusban és augusztusban Ausztráliában és Új-Zélandon rendeznek. A nemrég befejeződött U20-as argentin világbajnokságon is ezzel a labdával futballoztak.

A strukturális mintázatával, továbbá a rotáció és a pontosság növelésére szolgáló domború Speedshell összetételével az előző labdára, az Al Rihla fantázianévre kereszteltre hasonlít, viszont a grafikai kivitelezése eltérő. A varratmentes felépítése lehetővé teszi a megbízható röppályát.

A futball-labdák az egész világon történő eladásából származó bevétel egy százalékát jótékony célokra ajánlja fel a gyártó.

Részletek:

Külső réteg - 70% poliuretán, 20% újrahasznosított poliészter, 10% viszkóz
Butilkaucsukból készült elsőosztályú belső
Varratmentes, hőragasztott felszín
FIFA Quality Pro minőségbélyeg
FIFA Women’s World Cup logóval ellátott nyomtatott minta

„Úgy gondolom, hogy az Adidas ismét egy nagyon szép dizájnt tervezett, még ha az előző labdán a fehér szín is volt túlsúlyban, ami nekünk, kapusoknak jobban megfelel. Ami a felszínüket illeti, abban nem különböznek, megmaradtak tehát a jó repülési képességek és a minősége. Bízom benne, hogy gyorsan hozzászokunk és meg kevesebb gólt kapunk, mint az előző szezonban, amikor a miénk volt a bajnokság legjobb védelme” – értékelte az első tapasztalatait követően az Oceaunz labdát a DAC kapusa, Samuel Petráš. A játékszert nemcsak a bajnokságban, de a hazai kupamérkőzéseken is használni fogjuk.  

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: Fortuna liga, DAC
Cookies