Back to top

Új helyre költözik az ukrajnaiak megsegítésére létrehozott adománygyűjtő pont

Publikálva: 2022, március 25 - 12:37
A Kodály Zoltán Alapiskola területén, az iskola tornatermének épületében, a régi fogorvosi rendelő helyén nyílik meg az ukrajnai menekülteket segítő adománygyűjtő és -kiadó pont.
Új helyre költözik az ukrajnaiak megsegítésére létrehozott adománygyűjtő pont

Az orosz-ukrán háború kitörése után - ahogy az ország számos települése - Dunaszerdahely városa is bekapcsolódott a háború miatt bajbajutott Ukrajnában élők és a Szlovákiába érkező ukrajnai menekültek megsegítésébe.

Március 1-jétől a Sikabonyi Közösségi Házba várták a lakosok adományait. Két hét után négy kis teherautónyi adományt szállított el városunk kárpátaljai testvérvárosunkba, Beregszászra.

Az önzetlen segíteni akarás folytatásaként az adománygyűjtő pont továbbra is fogadja az adakozókat, azonban a gyűjtés helyszíne március végétől megváltozik: a Sikabonyi Közösségi Ház helyett a Kodály Zoltán Alapiskola tornaterme épületének hátsó épületrészében, a volt fogorvosi rendelő helyén alakított ki a városi hivatal új gyűjtő- és kiadópontot.

Az új hely kiadópontként is működik, kedden és csütörtökön 16.00 és 18.00 óra között várják ide az adakozókat, illetve a városunkba érkezett ukrajnai menekülteket.

A gyűjtőponton továbbra is várják az új és jó állapotú használt ruhát (elsősorban gyermek és női, de természetesen férfi ruházatot is), tartós élelmiszert, palackozott vizet - csecsemőknek, pelenkát, kisebb játékokat, kifestőt, színes ceruzát, tisztító- és tisztálkodási szereket.

Ugyanezen időpontokban jelentkezhetnek az Ukrajnából érkezett menekültek is, itt vehetnek át a gyűjtött adományokból.

A Dunaszerdahelyi Városi Hivatal ezzel összefüggésben önkéntesek jelentkezését is várja.

Segíthetnek az adományok átvételében és kiadásában, illetve a kommunikáció megkönnyítése érdekében orosz, vagy ukrán tudással bíró önkéntesek jelentkezését is várja a városi hivatal. Jelentkezni a Közoktatási, szociális, sport és kulturális főosztály vezetőjénél, Molnár Timeánál a timea.molnar [at] dunstreda.eu e-mail-címen lehet.

Segítsünk embertársainkon!

-rovin-

Ezt már olvasta?

Cookies