Jelenlegi hely

Új gyűjtőkonténerek a textilhulladékra

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, november 8 - 12:21 | Közérdekű
Dunaszerdahelyen folyamatosan nő a textilhulladék elhelyezésére szolgáló gyűjtőkonténerek száma. Tavasszal tizet helyeztek ki a városban, a napokban pedig újabb öt konténer került ki az Újfalu lakótelepre.
Új gyűjtőkonténerek a textilhulladékra

Olyan helyekre szállították a kukákat, ahol igény volt rá. A városban már összesen 35 konténer van, amelybe a textilhulladékot lehet dobni.

Textilhulladék kerülhet a kukába az 5555-ös társasház előtti gyűjtőpontoknál a nagy parkolóban, a 2441-es társasház mellett, továbbá a 2219-es és 2222-es lakóháznál. Gyűjtőkonténer került a 2172-es blokkal szembeni parkolóba is.

Ezekbe a nagyméretű konténerekbe abmég használható ruhaneműt, cipőt és háztartási textilt lehet dobni. A kukákat a Humana People to People polgári társulás üríti, és a használtruhákat a rászorulókhoz juttatja el.

A városi hivatal műszaki osztálya folyamatosan figyelemmel kíséri az egyéb szeparált hulladékra kihelyezett kukák kihasználtságát, valamint a kukák körüli állapotokat.

A családi házas övezetekből a papírra és a műanyagra kihelyezett konténereket a hivatal begyűjtötte, és áthelyezte a lakótelepekre, ugyanis a családi házaktól havonta egy alkalommal elszállítják a papír- és a műanyaghulladékot is. A lakótelepeken olyan szemétgyűjtőpontokhoz kerültek ki, ahol eddig nem voltak.  A lakótelepeken 10-15 konténerrel lett több, amelybe a papírhulladékot lehet dobni.

Forrás: dunstreda.sk