Back to top

Új elnök a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség élén

Publikálva: 2023, március 28 - 15:31
Legutóbbi éves közgyűlésén új elnököt választott a dunaszerdahelyi székhelyű Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. A harmincharmadik alkalommal megrendezett közgyűlésen az országos vezetők és a helyi cserkészcsapatok képviselői közösen vitatták meg a szervezet aktuális helyzetét.
Új elnök a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség élén

A Marcelházán, a magyar tannyelvű alapiskolában tartott rendezvény résztvevőit Duka Róbert, a marcelházi alapiskola igazgatója és Csémi Szilárd, a cserkészszövetség ügyvezető elnöke köszöntötte.

Előbb a tisztségviselők beszámolóit vitatták meg, majd ezt követte az időközben felszabadult vezetői pozíciók jelöltjeinek rövid bemutatkozása. A délután folyamán titkos szavazáson új elnököt és a szervezeti háttérrel foglalkozó intéző bizottsági (IB) tagot választottak a cserkészek. A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség új elnöke Eke Máté, a bősi 16. számú Széchenyi István Cserkészcsapat tagja, az intéző bizottságba pedig Lendvorsky Krisztina, a rimaszombati 4. számú Hatvani István Cserkészcsapat tagja került.

A rendezvény mellett kísérőprogramként a Szövetség a Közös Célokért jóvoltából megtekinthető volt a Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójára készült „Ahogy Petőfi szeretett…” című vándorkiállítás, valamint az „Isten szolgája Esterházy János a visegrádi apostol” című kiállítás is.

Este a Kalász lelki közösség Böjti Bátor Barangolások programsorozatának keretén belül gitáros keresztúton vehettek részt a cserkészek.

szmcs-p, felvételek: SZMCS archívuma

Ezt már olvasta?

Cookies