Back to top

Új edzővel kezdte meg a nyári felkészülést a HC DAC Dunaszerdahely

Publikálva: 2020, július 15 - 13:22
A HC DAC Dunaszerdahely is megkezdte a nyári felkészülést az új idényre, a csapatot már a magyarországi Debre Viktor irányítja.
Új edzővel kezdte meg a nyári felkészülést a HC DAC Dunaszerdahely

A tavalyi idény újonca nem veszett el a MOL Extraligában a koronavírus elterjedése előtt a 10. helyet foglalta el. A második évben már merészebb célokat szövögetnek a sárga-kékek. „Tavaly elmondtuk, hogy hároméves ciklusban gondolkodunk. Az első évben a szimpatikus újonc vagyunk, a második évben szimpatikus meglepetés, ami z első hat helyet jelenti. A harmadik évben ha összejön, csinálunk egy csúcstámadást a dobogóra. De ha bármit tudunk gyorsítani, nagyon fogunk neki örülni. Pozitívan értékelem a nyári változásokat. Tudatosan próbáltunk erősíteni, próbáltuk építeni a csapatot azért, hogy az elkövetkező idényben a szimpatikus újoncból szimpatikus meglepetéscsapattá tudjunk előrelépni” – vázolta fel a célokat Horváth Zoltán, a klub elnöke, aki részletezte az edzőváltás körülményeit is.

„A magyar kézilabda szövetség aktív közreműködésével történt az edző kiválasztása. Ha valaki a kézilabdás történeteket figyeli, a külhoni akadémiák létrehozása az elkövetkező célok egyike a szövetségnek. A külhoni akadémiák egyike a dunaszerdahelyi kézilabda akadémia lesz. Innentől fogva egyértelmű volt, hogy olyan edzőt választunk, aki a női csapat mellett rálát az utánpótlásra is és az akadémia bevezetését tudja számunkra biztosítani.“

A csapat a tavalyi idényhez képest jóval erősebb lehet, ugyanis kiváló tapasztalt játékosokkal bővült. Érkezett Oguntoye Viktória, Kristína Pastorková, Bízik Réka és Élő Beatrix. „A családom miatt is igazoltam a DAC csapatához, úgy érzem, döntésem rövid és hosszú távon is jó lehetőség. Nem sokat gondolkodtam az ajánlaton, 15 évet töltöttem Magyarországon, de úgy éreztem, közelebb akarok lenni a családomhoz. Nagyon tetszett a DAC ajánlata, ezért döntöttem a cseh-szlovák bajnokság mellett” – beszélt hazatérésének részleteiről Oguntoye Viktória.

A közeg nem lesz ismeretlen Bízik Réka számára sem, akinek testvére, Boglárka már tavaly is a DAC csapatát erősítette. „Horváth Zoltán klubelnök nagyon jó képet vázolt fel a klubról és a tervekről. Itt szerepelt a testvérem is, aki szintén csak jókat mondott az együttesről. Szerettem volna eligazolni Érdről, így összejött, hogy a DAC csapatába igazoljak” –  részletezte Bízik Réka.

forrás: sportolunk.sk

A nyilvános edzésen készült felvételeket megtekinthetik Képgalériánkban.

Ezt már olvasta?

Címkék: kézilabda
Cookies