Back to top

Új autóval gazdagodtak a sikabonyi önkéntes tűzoltók

Publikálva: 2019, november 26 - 06:41
Hétfő délután a Dunaszerdahelyi Járási Tűzoltóparancsnokság székhelye előtt vehették át a Dunaszerdahelyi járás 16 településének képviselői azokat az Iveco Daily bevetési tehergépjárműveket, melyeket a belügyminisztérium adott át használatra a települések önkéntes tűzoltó szervezeteinek. A 16 szervezet közt a sikabonyi önkéntesek is gazdagodtak egy új autóval.
Új autóval gazdagodtak a sikabonyi önkéntes tűzoltók

A tűzoltóság képviselője üdvözölte a megjelent tűzoltókat, a települések képviselőit, valamint az átadóünnepség vendégeit, elsősorban Érsek Árpádot, közlekedési és építésügyi minisztert, a megjelent minisztériumi államtitkárokat, a tűzoltóság és a rendőrség országos, kerületi és járási szintű képviselőit, és több járási és kerületi hivatal vezetőit.

Ezúttal az a 16 település kapta meg hosszútávú használatra a modern technikával felszerelt speciális teherautókat, amely kérvényezte a környezetvédelmi és a belügyminisztérium által közösen előkészített pályázat során azokat. A pályázat célja, mint megtudtuk, a szakmai és beavatkozási kapacitások növelése volt regionális és helyi szinten.

Hájos Zoltán, Dunaszerdahely polgármestere az ünnepségnek otthont adó település nevében üdvözölte a megjelenteket. Megköszönte a lehetőséget, hogy nemcsak Sikabony, hanem a járás több települése is itt vehette át a modern gépjárműveket, melyekkel erősíteni szeretnék a helyi közösségek és a települések védelmét.

Érsek Árpád, közlekedési miniszter Denisa Saková belügyminiszter asszony nevében is köszöntötte a megjelenteket, elsősorban a tűzoltókat. Örömét fejezte ki, hogy pont abban a járásban adhatnak át újabb 16 tűzoltóautót, ahonnét ő maga is származik. Szavai szerint annak örülne igazán, ha ezek a gépjárművek éles helyzetben minél kevesebb kilométert futnának. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy egy szomorú tragédia, a közelmúltban, Nyitra mellett történt baleset is igazolta azt, mennyire szükséges ez a modern technika, balesetek, vagy természeti csapások esetén. „Fontos, hogy olyan technikával rendelkezzenek az önkéntes tűzoltók, amelyre büszkék lehetnek, egyben köszönöm Önöknek azt, hogy mindig készek segíteni” - emelte ki a miniszter.

A köszöntők után Érsek Árpád ünnepélyesen átnyújtotta a települések jelenlévő küldöttségeinek a tűzoltóautók kulcsait.

Fenes Iván, Bős polgármestere, az önkéntes tűzoltók dunaszerdahelyi járási elnöke az egész járás nevében köszönte meg a minisztériumnak és a kormánynak a nyújtott segítséget. Bízik abban, hogy a kapott technika jó helyre került, ugyanakkor reméli, hogy kevésszer lesz szükség a bevetésére. Egyúttal megköszönte a belügyminisztériumnak, hogy értékelik az önkéntesek munkáját.

Pavol Nereča, a Tűzoltó- és Mentőszolgálat országos parancsnoka elmondta, régebben ritkaság volt, ha önkéntes tűzoltókkal találkozott bevetéskor, de mára ez mindennapossá vált. „Sokszor segítenek nekünk, hivatásosoknak, ezért nagy köszönet jár Önöknek azért a munkáért, amivel segítenek nekünk” - köszönte meg az együttműködést az országos parancsnok.

Tekintsék meg az átadáson készült felvételeket.

Szöveg és kép: Rózsár Vince

Ezt már olvasta?

Cookies