Jelenlegi hely

Tüntetést szerveznek a tejedi gumifeldolgozó ellen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, augusztus 23 - 07:43 | Hírek
A PRO OLLÉTEJED Polgári Társulás várja a saját és gyermeke egészségéért aggódó dunaszerdahelyi, csallóközi embereket augusztus 29-ére, hogy a tejedi gumifeldolgozó ellen közösen tüntessenek.
Tüntetést szerveznek a tejedi gumifeldolgozó ellen

A szervezők, köztük Ollé Lajos és Ollé Lunák Mónika, a tejedi kulturház udvarán legutóbb tartott lakossági fórumon jelentették be a tüntetést a Dron Industries ellen. 

A polgárok tiltakozásának ezt a lehetőségét végső elhatározásukban tették, hiszen, ahogyan elmondták, az érintett hivatalok nem tesznek semmit az emberek egészségének megóvása érdekében. 

A fórumon több lakos panaszkodott az elviselhetetlen állapotok, a levegő mérgező anyagokkal teli, határértékeket jóval meghaladó szennyezettsége, orrfacsaró bűze miatt, és a hivatalok tétlenségéért is. Több jelenlévő említette, hogy sok dunaszerdahelyi is panaszkodott már a fülledt, meleg időben feléjük sodródott bűzfelhő miatt. Noha a Dron Industries képviselőit is várták a lakossági fórumra, azok nem jelentek meg.

A városi hivatal részéről Karaffa Attila alpolgármester érkezett a fórumra, ahol közölte, Dunaszerdahely városa a júliusi mérések alapján közigazgatási eljárás indítását kezdeményezte a környezetvédelmi felügyelőségnél, amelyre várják a hivatal visszajelzését.

Az ollétejediek a tüntetést a közösségi hálón szervezik, az alábbi felhívást osztják meg a fórum óta sokan:

„Felhívás tüntetésre

Az életünk nem játék!
Becslések szerint a légszennyezettség évente 7 millió ember halálát okozza. Éppen ezért a PRO OLLÉTEJED Polgári Társulás hivatalos tüntetésre hív minden saját és gyermeke egészségéért aggódó dunaszerdahelyi és csallóközi lakost. Találkozzunk 2019. augusztus 29-én, 17.00-kor, az ollétejedi kultúrház udvarán, hogy kifejezzük nemtetszésünket a környék legnagyobb légszennyezőjének müködésével kapcsolatosan. Tegyünk közösen a tisztább Csallóközért!”

Címkék: Ollétejed