Jelenlegi hely

Tündérkert

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, június 22 - 18:56 | Kultúra
Tündérkavalkád, táncház, néptánc, bábszínház, meseelőadás a Csavar Színházzal, Korpás Évi koncert és Pósfa – az idei Tündérkert egész napos programját ezekkel a kulcsszavakkal lehetne összefoglalni.
Tündérkert

Ezúttal a városi szabadidőpark szolgát helyszínéül a programsorozatnak. Az igazi kavalkád a délutáni kapunyitással keződött, ahol a rekkenő hőségben kosztümtervező és kreatív foglalkozások várták a fák árnyékában a legkisebbeket, majd Németh Éva és a Pántlika zenekar kísérete mellett csalogatták az egybegyűlteket táncházra. 

Klasszikus és energikus színfoltja volt a programnak a Csallóközi Gyermek Néptáncegyüttes fellépése, majd a kicsiket és nagyokat egyaránt vonzó bábelőadás, amelyet a Gézengúzok bábcsoportja mutatott be.

A Csavar Színház – Kiss Szilvia és Gál Tamás – fergeteges, Arany János-féle mesejátéka, a Jóka ördöge szinte kivétel nélkül minden fesztivállátogatót odacsalt a „színpad” elé, de Korpás Évi lemezbemutató koncertje, a Libidaridom is hatalmas sikert aratott, köszönhetően a nagyszerű énekes mellet felsorakozott csapatnak. 

Az est nagy attrakciója természetesen a tűzgyújtás volt, de a napra végére került fel az eseményekre a korona: a Pósfa Zenekar játszott, vendégeikkel kiegészülve – a Felszállott a páva tehetségkutatót 2017-ben megnyert fiatal, lendületes muzsikát játszó csapatot mentoraik, Agócs Gergely és Lakatos Róbert kísérték, illetve Csiba Júlia énekes.

Idén a tűzugrás, a régi csallóközi hagyomány azonban elmaradt: az estét a hőségnek véget vető vihar zárta le...

Kapcsolódó képgalériánkat itt tekinthetik meg.

Címkék: Tündérkert