Jelenlegi hely

TUDOK versenyen a szakközépiskolások

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, december 13 - 12:16 | Oktatás
December 8-án a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola diákjai (Pőthe Ludovika és Mézes Krisztina) is részt vettek a Tudományos Diákkörök XVIII. Kárpát-medencei Konferenciáján, a TUDOK-on.
TUDOK versenyen a szakközépiskolások

A konferencia felvidéki fordulóját a Vámbéry Ármin Magyar Tannyelvű Alapiskola falai közt szervezték meg. A diákok több szekcióban is nevezhettek a konferenciára. Krisztina és Ludovika mentorukkal az Egészségtudomány szekcióban indultak.

Dolgozatuk „AMIT ESZEL, AZZÁ LESZEL” címet kapta. A szakmunka első felében diákjaink igyekeztek felhívni figyelmünket az egészségtelen táplálkozásra és következményeire, valamint arra, hogy étkezhetnénk egészségesebben. A szakmunka második felében egy saját, önálló kutatásról számoltak be, amely során összehasonlították a bolti eredetű élelmiszereket és a bioételeket. Kutatásuk végső következtetése pedig így hangzott:

„Vajon mi a fontosabb számunkra, az egészségünk vagy a pénztárcánk?”

Diákjaink eredményesen szerepeltek a konferencián, amely végén rengeteg tapasztalattal és élménnyel, valamint egy-egy diplommal és értékes ajándékkal térhettek haza.

Szelle Tamás, az iskola pedagógusa