Back to top

Trinitas Sport Club Dunaszerdahely – interjú Magyar Bálinttal és Szabó Ákossal

Publikálva: 2022, február 8 - 20:06
A dunaszerdahelyi Trinitas elnevezésű kerékpárosklub 2018-ban alakult meg. A csoportosulás elnöke, Magyar Bálint és alelnöke, Szabó Ákos sikeres sportmúlttal büszkélkedhetnek többféle sportágban is, amelynek köszönhetően könnyedén rátaláltak a kerékpározás páratlan szépségére. Az interjú során a két fiatal fiú jó hangulatban mesélt a klub megalakulásáról, a biciklizés különlegességéről és a jövőbeli közös, illetve egyéni terveikről.
Trinitas Sport Club Dunaszerdahely – interjú Magyar Bálinttal és Szabó Ákossal

Elsősorban meséljetek kicsit, milyen sportmúlttal rendelkeztek és hogyan kerültetek a kerékpározás világába?

Magyar Bálint: Pár évvel ezelőtt még versenyszerűen futottam, ennek köszönhetően tizenegyszeres szlovák bajnoki címet szereztem. Egy komolyabb sérülés után műteni kellett, így nem tudtam tovább folytatni a futást. Olyan sportot akartam találni, amivel továbbra is edzésben tarthatom magam. Majd rátaláltam a kerékpározásra, aminek különlegességébe azonnal beleszerettem. Hobbi szinten kezdtem tekerni a régi bringámat, majd később megismertem Ákost és Ádámot, akikkel innentől kezdve együtt róttuk a kilométereket szerte az országban. A 2018-as évben vetődött fel az ötlet, hogy alakítsunk klubot, így alakult meg a Trinitas Sport Club.

Szabó Ákos: A sportmúltamat tekintve 7-8 évet fociztam, majd versenymotorozásba kezdtem. A felkészülések miatt sokat bicikliztem, hiszen ez sokat segített az edzések szempontjából. Mini GP motorkerékpár kategóriában magyar és szlovák bajnok lettem. Sajnálatos módon, szétesett az akkori motoros csapatunk, ennek ellenére a biciklizés szeretete továbbra is megmaradt. Hobbi szinten tökéletes sportolási lehetőség volt.

Egy Facebook-csoporton keresztül megismerkedtem Bálinttal, aki edzőtársat keresett maga mellé. Így Ádámmal és Bálinttal karöltve kerékpároztunk és fejlődtünk együtt.

Herdics Júlia cikkének a folytatását a KlikkOuton itt olvashatják el.

Ezt már olvasta?

Címkék: Klikkout
Cookies