Back to top

Trencsén-DAC 1:1 (0:0)

Publikálva: 2021, május 16 - 11:02
Döntetlennel zártuk az idei utolsó idegenbeli meccsünket. Beskorovainyi első bajnoki góljával vezetéshez juttatta a csapatot, az utolsó percben viszont elúszott a győzelem. A második helyezésünket ez a pontvesztés sem veszélyezteti.
Trencsén-DAC 1:1 (0:0)

Nem volt DAC-szurkoló széles e világon, aki ne matematikázott volna egy kicsit a meccs előtt. A kérdés pofon egyszerű volt: hány pontot kell gyűjtenünk nekünk, és mennyi kell még a Slovannak a bajnoki címhez? Nos, nem sok olyan képlet volt, amely ebből a kétismeretlenes egyenletből minket hozott volna ki győztesként, de ennek a Németh-legénység is tudatában volt. Ennek ellenére már a meccs előtti bemelegítésen látszott, hogy semmilyen teher nem nyomja a fiúk vállát. A felszabadult passzolgatást az újabb térdműtétre váró Kalmár Zsolt is a trencséni stadion lelátójáról követte. Sajnos rajta kívül újabb játékosról kellett lemondanunk térdsérülés miatt: Blackman meniszkusza sérült meg a Slovan elleni bajnokin. De Andzouanára sem számíthatott Neméth Antal, kongói középpályásunknak a bokája ficamodott ki a Téglamezőn.

Az első lövésre a hazaiak vállalkoztak, de Ikoba rövid sarokra érkező lapos próbálkozását magabiztosan védte Jedlička. Válaszként Diković veszélyeztetett, de a fehér mezesek szögletre mentettek. A sarokról Balić adott középre, a labda pedig közvetve Schäfer elé pattant, aki azonnal megpróbálkozott a góllövéssel – eredménytelenül. A kísérlet előtt Beskorovainyi esett el akaratán kívül a tizenhatosban, de Smolák játékvezető néma síppal továbbot intett, és a VAR-t sem hívta segítségül.

A 12. percben egy újabb lövés érkezett a kapunkra, de Jedlička ezúttal is jól helyezkedett. Majd Beskorovinyinak kellett eltakarítani a labdát a lövésre készülődő Ghali elől. Egy újabb alkalommal már összejött a trencséninek a lövés, de ekkor ismét Jedlička állta a kapuba tartó labda útját. Ezt követően kissé alábbhagyott a tempó, és sok hiba vegyült a játékba mindkét oldalon. Sok volt az eladott labda, a helyzetek pedig várattak magukra. A 27. percben ugyan rezdült a hazai háló, de Nicolaescu találatát les címén érvénytelenítette a bíró. Ramirez ugratta ki rossz ütemben a társát.

Három perccel később viszont már egy sokkal szebb támamadásból szerezhettünk volna gólt. Balić fantasztikus keresztlabdával hozta játékba Divkovićot, aki a teljesen üresen hagyott Nicolaescunak kínálta fel lövésre a labdát, de a moldáv támadónk ezúttal nagyon rosszul találta el, csak szögletig jutottunk. A folytatásban Ramireznek volt két lehetősége. Az egyiket jócskán fölé rúgta, a másik viszont már tuti ziccer volt, de egy az egyben sajnos nem tudott túljárni Kukučka kapus eszén. A Trencsén részéről Ligeon kapáslövése érdemel még említést az első félidőből, amely szerencsénkre csak a kapu mögötti reklámtáblát találta el. Ikoba nagy helyzeténél pedig Jedlička mentett meg bennünket a góltól, de ha bemegy a labda, sem ért volna a találat, mert lest jelzett a partjelző.

A második félidőre taktikát váltottunk. Németh Antal Nicolaescut vette le, helyette pedig Nebylát állította csatasorba. A változtatás meg is látszott a játékunkon, és az 58. percben a vezetést is sikerült megszereznünk. Szöglethez jutottunk, melyet Balić gurított hátra Davishez, aki Beskorovainyi fejére tekerte a labdát – 0:1. Ez volt az ukrán védőnk első bajnoki találata a DAC színeiben.

A 68. percben Divković játéka is véget ért, őt Moumou váltotta, a másik oldalon pedig Corryn érkezett a pályára, aminek annyira nem örültünk, mert észrevehetően feljavította vendéglátóink támadójátékát. Első kapura lövése azonban jócskán fölé szállt, de ennyi is elég volt a boldogsághoz annak a stadion kapuján kívül rekedt maroknyi hazai drukkernek, akik szórványosan buzdították kedvenceiket. A 78. percben Moumou tartotta meg ügyesen a labdát a tizenhatosban, s mivel nem igazán volt segítsége, így maga próbálkozott a góllövéssel, de célt tévesztett.

A mérkőzés utolsó harmadában fokozta a nyomást a Trencsén, egyre többször kellett kivágniuk a védőinknek a labdát, de volt, hogy Jedlička öklözött. Azért nekünk is volt még lehetőségünk az eredmény megváltoztatására. Davis két szabadrúgást is elvégezhetett, szinte centiméterre ugyanarról a helyről. Az első próbálkozását azonban kifejelte a sorfal, a második tekerés után ugyan összejött egy Ramirez-fejes, de Kukučka jó helyen várta a labdát.

A végét azonban elbabráltuk. Nem tudtuk feltartóztatni a hazaiakat a bal oldalukon, ahonnan a beadás érkezett, Corryn pedig estében Jedlička háta mögé juttatta a labdát – 1:1. Smolák játékvezető ezúttal nagyon szűkre mérte a ráadást, így aztán nem maradt időnk arra, hogy győzelemre alakítsuk a végeredményt.

Németh Antal továbbra is veretlen vezetőedzőként a DAC kispadján. A győzelem ugyan ma az utolsó percben úszott el, de bánkódnunk így sem kell, hiszen a második helyünket már semmi sem veszélyezteti. Így az utolsó fordulóban mindenféle nyomás nélkül játszhatunk majd a nagyszombati Spartak ellen. Legyen ez egy szezonzáró örömjáték! De van még egy jó hírünk: Korlátozott számban ugyan, de lehetnek már nézők a MOL Arénában.

 

Edzői értékelés:

Németh Antal (DAC): „4-4-2-es felállásban kezdtük a meccset, de nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. Főleg támadásban, de a védekezésünk sem volt olyan, amilyennek terveztük, mert a Trencsénnek volt néhány lehetősége a gólszerzésre. A második játékrészben Nebyla érkezésével megváltoztattuk a taktikánkat, átálltunk 4-2-3-1-es hadrendre. A második félidőben jobbak voltunk, uraltuk a játékot, és sikerült is megszereznünk a vezetést. Az egyenlítő találatot a ráadásban kaptuk, emiatt csalódott vagyok. Összességében azonban a Trencsén megérdemelten tartotta itthon az egyik pontot.”

Juraj Ančic (Trenčín): „Úgy gondolom, hogy a szurkolók számára attraktív volt a mérkőzés. Ehhez mi is hozzájárultunk a játékunkkal. Az első perctől kezdve aktívan játszottunk. Igyekeztünk mihamarabb betalálni, ez azonban nem jött össze. A második félidőben hátrányba kerültünk, de igyekezetünknek és a játékminőségünknek köszönhetően a végén kiegyenlítettünk. Megérdemelt góllal döntetlenre mentettük a meccset.”

AS TRENCSÉN - FC DAC 1904 DUNASZERDAHELY 1:1 (0:0)
Fortuna Liga, rájátszás, 9. forduló, Štadión na Sihoti, Trencsén, 2021.05.15., 18:00
Játékvezetők: Smolák - Kováč, Bednár
Nézőszám: 0
Góllövők: 90. Corryn, ill. 58. Beskorovainyi
Sárga lap: 74. Madu, ill. 49. Ramirez
DAC: Jedlička - Sommer, Kružliak (K), Beskorovainyi, Davis - Divković (68. Moumou), Schäfer (76. Njie), Balić (86. Müller), Taiwo - Nicolaescu (46. Nebyla), Ramirez
Trencsén: Kukučka - Ligeon, Ramon (K), Križan, Madu - Lavrinčík - Gaži (72. Corryn), Zubairu, Kadák, Ghali - Ikoba

A mérkőzés statisztikája:

Labdatartás: 51% : 49%
Lövések: kapura: 4:4 mellé: 6:5
Szabadrúgás: 14:20
Szöglet: 6:4 
Les: 2:3

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Fortuna liga