Jelenlegi hely

Továbbtanulási lehetőségek a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, november 26 - 20:10 | Oktatás
A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola számos szakmát és tanulmányi szakot kínál a fiatalok számára. Iskolánk 1992-től működik, jól felszerelt épülete a városközponthoz közeli Neratovicei téren található. Egy igazi diákközpontú intézményről van szó, amit nem csupán a diákok visszajelzései igazolnak, hanem a folyamatosan növekvő diáklétszám is. A tanári kar rugalmas, képes alkalmazkodni a diákok változó igényeihez és az új oktatási program kívánalmaihoz.
Továbbtanulási lehetőségek a dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában

Emellett fontosnak tartják a diákokkal és a szülőkkel folytatott állandó kommunikációt. Diákjaink sikeresen teljesítenek különböző szakmai- és sportversenyeken. A jól felszerelt szaktantermek és műhelyek biztosítják az eredményes gyakorlatot. Akik pedig külföldön szeretnék bizonyítani rátermettségüket, ciprusi, illetve németországi hotelekben szakmai gyakorlaton vehetnek részt.

Az itt felkínált tanulmányi szakok és szakmák valóban a keresletből indulnak ki. A 2021/2022 -es tanévben a következő szakmák és tanulmányi szakok oktatását indítjuk:

Amennyiben 3-éves szakmát keresel a pincér, szakács, cukrász; fodrász; autószerelő – műszerész; autószerelő – villamos műszerész kínálat közül biztosan tudsz választani kedvedre valót.

Ha kreatív és édesszájú vagy, légy te a sütemények és torták királya! Fejleszd magad iskolánkon, és sajátítsd el a cukrászmesterség csínját-bínját! Ehhez jól felszerelt tanműhelyünkben biztosítjuk számodra a szakképzést.

Válj profi fodrásszá! Szerezz szakmai tudást divatos női festések, női- és férfi hajvágás, alkalmi frizurák megalkotásával! Ne feledkezzünk meg a szakma iránt érdeklődő fiúkról sem, akik egyre nagyobb számban választják ezt a szakmát, hogy tudást és tapasztalatot szerezzenek a női hajvágás mellett a barber szakma területén is.

Az autószerelő tanulóink szakmai képzése Dunaszerdahely legjobban felszerelt autószalonjaiban és márkaszervizeiben folyik. Az autószerelő szakmát végzett tanuló képzett szakember, aki képes specializált munkahelyeken, gyártó vállalatokban és javítóműhelyekben a megfelelő munkálatokat elvégezni. Az autószerelő-műszerész próbautak és vizsgálatok alapján képes felismerni a meghibásodásokat, míg az autószerelő-villamos műszerész a gépjármű technikájában képes használni és fejleszteni az alkalmazott elektrotechnikát és elektronikát. Bármelyiket is választod szorgalommal és akarattal remek szakember válhat belőled!

Amennyiben érdekel a vendéglátás, szívesen dolgoznál étteremben, válassz a szakács és pincér, felszolgálónő szakmáink közül! Garantáltan nem fogsz csalódni, diákjaink az iskolában tanult elméleti tudás mellett a legszínvonalasabb éttermekben, hotelekben, panziókban sajátítják el az ismereteket.

A dunaszerdahelyi Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola cukrász, szakács és autószerelő-villamos műszerész szakmái részt vesznek a duális képzésben, melynek számtalan előnyét élvezhetik a diákok.

A négyéves szakmunkáslevéllel végződő cukrász-szakács szakma a gasztronómia és a sütés művészete iránt érdeklődő kilencedikesek számára lehet a legmegfelelőbb választás. Ugyan a képzés négyéves, de ezalatt az idő alatt, két szakma mélységeibe is betekinthetsz. Az évek során egyre nagyobb az érdeklődés e szakunk iránt, hiszen a képzést abszolváló diákok nemcsak a tányérdesszertek elkészítésére képesek, de teljesértékű szakácsok és cukrászok is egyben.

Érettségivel végződő szakjaink közül a négyéves idegenforgalmi szolgáltatások, fodrász-sminkes szak, és az ötéves hotelakadémia szak lehet a legjobb döntés számodra. Az idegenforgalmi szolgáltatásokat és hotelakadémiát tanuló diákjaink emelt óraszámban sajátítják el az idegen nyelveket, lelkes tanároktól és kiváló szakemberektől szereznek ismereteket kereskedelmi-vállalkozói téren. Fodrász-sminkes szakunk azok számára lehet a legmegfelelőbb döntés, akik fodrász szakma mellett a sminkelés világában is otthonosan szeretnének mozogni és érettségit szerezni.

A szakmunkáslevél megszerzése után a diákok jelentkezhetnek érettségivel végződő tanulmányi szakokra, mint például a vállalkozás a szakmák és szolgáltatások területén, közétkeztetés, hajkozmetika, valamint gépészet.

Érettségi bizonyítvánnyal rendelkezők számára hároméves felsőfokú szakképzést nyújtunk nemzetközi vállalkozás, illetve szállodák és utazási irodák menedzsmentje területén. Ezek a szakjaink DiS. titulussal végződnek.

Iskolánk nappali tagozatán diákjaink részére az oktatás tandíjmentes (ingyenes)!

Szeretettel várjuk azokat a diákokat, akik minőségi szakoktatásban szeretnének részesülni!

Itt a helyed közöttünk, mert NERATOSNAK lenni jó!

Kollár Judit és Lantai Nóra

az iskola tanárai, nevelési és pályaválasztási tanácsadók