Back to top

Továbbra is lehet regisztrálni az oltási jutalomra, kitolták a határidőt

Publikálva: 2021, december 31 - 05:51
December 31. helyett egészen január 15-ig lehet regisztrálni az oltásra azon 60 felettiek számára, akik az oltási prémiumban szeretnének részesülni - tájékoztatott csütörtökön Igor Matovič pénzügyminiszter.
Továbbra is lehet regisztrálni az oltási jutalomra, kitolták a határidőt

Mindhárom határidőt körülbelül két héttel kitoljuk. „Vagyis nem szükséges az év végéig regisztrálni, a határidőt 2022. január 15-ig elhalasztották. Január 15-ről 2022. január 31-re halasztották azt a legkésőbbi időpontot is, ameddig az oltást be kell adatni. A legutolsó határidő az egyszeri adagolású vakcinára vonatkozott. Eredetileg március 1-jéig kellett volna beadatni az emlékeztető oltást, ez a határidő 2022. március 15-re tolódik ki" - mondta Matovič.

A miniszter kritizálta az oltás ütemét, ami miatt az időpontok kitolódtak. Azt mondta, lassú a szervezés. „Abban a helyzetben, amikor 50 ezer ember nem kapott még időpontot, és mindössze napi 6000 embert oltunk be, ésszerű lépésnek tartjuk, hogy kedvezzünk a 60 évnél idősebbeknek" - mondta.

Matovič arra kéri az egészségügyi minisztériumot, tegyen erőfeszítéseket, hogy a 60 év felettieket mielőbb beoltsák. „Nyomatékosan kérem a egészségügyi tárcát, hogy minden oltóközpontban részesítsék előnyben az időseket, az NCZI-pedig részesítse előnyben a hatvan évnél idősebbeket az oltási időpontok kiosztásánál is" - tette hozzá a pénzügyminiszter.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies