Back to top

Tovább csökkent a munkanélküliség Szlovákiában

Publikálva: 2023, december 4 - 13:36
A munkanélküliek száma 2023 harmadik negyedévében 5,9%-ra, azaz valamivel kevesebb mint 163 000 főre csökkent. A munkaerő-felmérés szerint a kilencedik egymást követő negyedévben folytatódott a munkanélküliek számának csökkenése.
Tovább csökkent a munkanélküliség Szlovákiában

A mutató, amely a munkanélküliek arányát jelzi a gazdaságilag aktív személyek között, így 0,2 százalékponttal csökkent az előző évhez képest – jelentette hétfőn a Szlovák Köztársaság Statisztikai Hivatala (ŠÚ).

A hivatal szerint nyáron és kora ősszel csökkent a munkanélküliek száma, elsősorban a tartósan munkanélküliek számának csökkenése miatt. Szlovákia öt régiójában csökkent a munkanélküliség az előző évhez képest.

A ŠÚ hozzátette, hogy a munkanélküliek többsége, közel 64%-a tartósan munkanélküli volt. Így Szlovákiában 104 000 embernek több mint 11 hónapig nem volt munkaviszonya.

Pozitívum, hogy a tartósan munkanélküliek száma követte az országos csökkenő tendenciát, így számuk 6,2%-kal csökkent az előző évhez képest. A rövid távú munkanélküliség azonban az ősz elején enyhén emelkedett"  – magyarázta a statisztikai hivatal.

Forrás: ma7.sk

Ezt már olvasta?

Cookies