Back to top

Törökországi napló 3: Hó és fürdőzés Belekben

Publikálva: 2022, január 25 - 18:40
A kedd reggel még a téli idő jegyében telt, a csapat azonban teljesítette a napi edzésadagot.
Törökországi napló 3: Hó és fürdőzés Belekben

Figyelmes olvasóink talán emlékezhetnek rá, hogy az elmúlt években a törökországi összpontosítások alatt többször is használtuk az „áprilisi” jelzőt az időjárásra, utalva ezzel arra, hogy odahaza az év negyedik hónapja gyakran változékony és nehezen előrelátható.

Míg tegnap délelőtt, a sárga-kékek első törökországi gyakorlása alatt kimondottan hideg és szeles idő volt, délután már csodálatos tavaszi időjárás uralkodott: napos és kellemesen melengető.

Ma azonban hófödte tájra ébredt Belek. Az itteniek szerint ebben a régióban legutóbb fél évszázada láttak havat…

Talán Joao Janeiro vezetőedző volt az egyetlen, akit nem lepett meg az időjárás effajta szeszélyessége. A DAC mestere ugyanis még tegnap lefoglaltatta ma délelőttre a hotel medencéjét a csapat számára. Egy olyan edzésegységet állított össze, amelyben úszóversenyek is szerepeltek, ami a tegnapi nehéz kétfázisos gyakorlás után bizonyosan jól esett a futballistának. Ráadásul a versenyek alatt talán senki sem tudatosította, milyen megterhelést is kapott a szervezete.

Labdarúgóink a mai első edzés zárását élvezték a leginkább, ami azónban rólunk egyáltalán nem mondható el. Fokozatosan ugyanis az edzők és a stáb is vízben végezte – természetesen nem önszántából.

A mai második labdás edzés, amelyet a Papillon edzőközpontban abszolváltak játékosaink, ugyancsak pontosan az edzői stáb tervei szerint zajlott. A gyakorlás alatt a hónak nyoma sem maradt, a pálya talaja is tökéletes állapotban volt – mintha nem is havazott volna -, így a játékosok a vezetőedző hármas sípszava után egyhangúan megállapíthatták, hogy egy újabb remek edzés van mögöttük.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies