Back to top

Törökországi edzőtáborban készült az idényre Vodnyánszká Renáta

Publikálva: 2021, május 28 - 15:23
Komoly lehetőség adódott a dunaszerdahelyi atlétikai tehetség, Vodnyánszká Renáta előtt, ugyanis áprilisban három hétig Törökországban edzőtáborozhatott. A részletekről a MegySport Dunaszerdahely vezetője, edzője, Medgyes Renáta nyilatkozott.
Törökországi edzőtáborban készült az idényre Vodnyánszká Renáta

A hazai környezetből kiszakadva, remek körülmények között készülhetett a többszörös szlovák bajnok Vodnyánszká Renáta.

„Már a múlt évben is tervben volt egy külföldi edzőtábor, de akkor a vírus miatt elmaradt. Idén viszont úgy döntöttünk, ha lehetőség adódik, elmegyünk. A szlovák válogatottnak köszönhetően utazhattunk külföldre. Azért választottuk a külföldi edzőtábort, mert akkor még otthon nem tudtunk hol edzeni a koronavírus miatt. Ebből kifolyólag a fedettpályás versenyekre sem tudtunk úgy felkészülni, ahogy szerettünk volna”

– vázolta fel az edzőtábor részleteit Medgyes Renáta edző.

Törökországban Antalya városában három héten héten át készülhettek, naponta több edzéssel. „A körülmények nagyon jók voltak. Sofőr vitt bennünket délelőtt és délután is edzésre. Minden szolgáltatás működött, a fitneszterem, a wellness, de oda viszont nem jártunk, mert óvatosak voltunk. Mindenhova szájmaszkban mentünk. Egy ötcsillagos szállodában voltunk elszállásolva. Minden ellátásunk maximálisan be volt biztosítva, csak a reggeli és a délutáni edzésre kellett figyelnünk. Az első héten, a tengerparton is edzettünk, ahol a homokban gyakoroltunk, főleg erőnléti gyakorlatokat végeztünk. A második és a harmadik héten speciális gyakorlatokat végeztünk, már a technikára fektettük a hangsúlyt.“

A koronavírus miatt némileg változott az atlétikai versenyprogram a 2021-es évre, viszont a dunaszerdahelyi tehetség a továbbiakban is magabiztosan edz a folytatásra.

„Nagyon készültünk a 2020-ban elhalasztott korosztályos Európa-bajnokságra, melyet 2021-ben rendeznek volna, de végül elhalasztották. Viszont mi ugyanúgy készülünk, mintha meg lenne tartva. Bízunk benne, hogy megtartják az U20-as Európa-bajnokságot az észtországi Tallinban. Kicsit csalódottak voltunk, amikor elhalasztották a Reni korosztálya számára tervezett Európa-bajnokságot, de még esély van kijutni Tallinba. Viszont lesznek még szlovák bajnokságok. Remélem, már rendszeresen készülhetünk tovább a következő versenyekre“ – vázolta fel a terveket Medgyes Renáta.

sportolunk.sk

Ezt már olvasta?