Back to top

Törökországba repül a DAC

Publikálva: 2022, január 23 - 15:59
Február 2-ig az Antalyához közel elhelyezkedő Belekben folytatja a felkészülést a DAC.
Törökországba repül a DAC

A sárga-kékek január 6-án, csütörtökön kezdték meg a téli felkészülést, amelynek az első 17 napját hazai környezetben abszolválták. Itthon két mérkőzésen is pályára lépett a csapat: múlt szombaton 5:1-re győzte le a másodosztályú Ligetfalut a MOL Akadémián, szerdán pedig a MOL Arénában a budapesti Ferencvárost múltuk felül (2:0).

A telet mostantól a török riviéra kellemesebb klímájára cseréljük, ahol ismert környezetben, immár hetedik alkalommal edzőtáborozik a DAC, amely február 2-ig, szerdáig marad Belekben.

A játékosok és a stábtagok ma nagyon korán keltek, hiszen az akadémián már 5:00-kor volt a találkozó. Röviddel fél hat után a küldöttség elindult a bécsi repülőtérre, ahonnan egyenes járattal repül Antalyába. A felszállás tervezett időpontja 9:20 óra, a félhold országába való megérkezés ottani idő szerint 14:00 óra körül lesz (Szlovákiában két órával kevesebb van, tehát 12:00 órakor).

Joao Janeiro vezetőedző a következő 21 játékost vitte magával az összpontosításra: Horváth, Vantruba, Veszelinov (kapusok) - Andzouana, Balić, Brunetti, Ciganiks, Dimun, Hahn, Krstović, Kružliak, Malý, Muhamedbegovic, Nebyla, Njie, Verlinden, Vera, Moumou, Sharani, Bögi, Veselovský (mezőnyjátékosok).

Kalmár, Szendrei (sérülés), Pinto (betegség) hármas mellett Jedlička és Fábry is otthon maradt, akiket a vezetőedző nem nevezett az utazó keretbe, akárcsak Beskorovainyit. Az ukrán középső védő engedélyt kapott, hogy tárgyalhasson a külföldi vendégjátékáról. Blackman és Davis továbbra is a válogatottbeli kötelezettségeiknek tesznek eleget – ők csak a Törökországból való hazatérést követően csatlakoznak a gárdához.

Idén a Belekben található Papillon Aycha hotel lesz a DAC átmeneti otthona, amely közvetlenül a Földközi-tenger partján fekszik. A hoteltől nem messze egy golfpálya terül el, és szintén megtalálható itt egy, több futballpályával rendelkező edzőközpont, amelyeken csapatunk felkészülhet a szezon tavaszi felére. Itt kellene abszolválnunk azt a három felkészülési találkozót is, amelyeken sorrendben a TSC Topolyával, a Kubany Krasznodarral és a Čukarički Belgráddal mérkőzünk meg.

dac1904.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC
Cookies