Jelenlegi hely

Tornagyőzelem a szivacskézilabda tornán

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, február 18 - 19:12 | Sport
A VSK Dunaszerdahely utánpótlás csapatai az elmúlt héten is bizonyították rátermettségüket. Kicsik és nagyobbak derekasan helyt álltak különböző kézilabdaszíntereken. A nagy múltú Győri ETO KC által rendezett szivacskézilabda tornán a dobogó legfelső fokára állhattak U8-U9 reménységeink. A Szlovák Kézilabda Szövetség által megrendezett Play Minihandball Liga soron következő fordulójában különböző korosztályokban összesen négy dunaszerdahelyi csapat szerepelt.
Tornagyőzelem a szivacskézilabda tornán

Február 14-én került sor a Győri ETO KC által rendezett 3+1-es szivacskézilabda tornára Dunaszegen. A 2010. január 1. után született kislányok már izgatottan várták a versengést. A 17 résztvevő csapatot számláló mezőnyt lelkes szurkolótábor kísérte el a dunaszegi iskola tornatermébe. A dobogó legfelső fokán végül a VSK Dunaszerdahely „A” végzett. „U8 és U9 kis reménységeink kitűnően szerepeltek Dunaszegen – számolt be büszkén kicsi lányai remek teljesítményéről Újhelyi Kristína. – Az eredményeket tekintve két mérkőzés kivételével szoros küzdelmeket tudhatunk magunk mögött. A csapat teljesítményével nagyon elégedett vagyok, és a legnagyobb pozitívum az, hogy a lányok már maguk is érzik a fejlődést, ami által megvan számukra a kellő motiváció ahhoz, hogy a kemény munkát továbbra is folytassák."
A csapat tagjai: Szunyog Réka, Leško Lili, Csiba Liza, Pullman Vivien, Karácsony Réka, Kohút Linda, Kovács Lejla, Új Dominika, edző Újhelyi Kristína

„U13-U12- es csapatunk másodszor vett rész a Stomfa által rendezett Play Minihandbal Liga tornán. A csoportban Senec és Stupava A csapatával játszottunk, mindkét mérkőzést magabiztos győzelemmel zártuk. A döntőben ismét Rohožník csapatával mérhettük össze tudásunkat, és megszereztük az aranyeremet. A Stomfai tornán főleg azok a lányok kaptak lehetőséget, akik nem vettek részt a múlt héten megrendezett Méhes Tibor tornán, illetve a pozsonyi ŠKP tornán. Igazi csapatjáték volt, mindenki hozzátudott tenni a játékhoz. Védekezésben és támadásban is voltak nagyon jó megmozdulások." - értékelte csapata tlejesítmáyát Straka Mária edző.

Február 16-án Stompfán a 4. fordulóval folytatódott a 2008/2009-es lányok számára kiírt Play Minihandball liga. A mérkőzések szokás szerint kispályán folytak. A 10 csapat 2 csoportba sorolva játszotta le csoportmérkőzéseit, utána a csoporthelyezettek egymás elleni mérkőzéssel döntötték el a helyezéseket. Ebben a korosztályban 2 csapat képviselte klubunkat. "Szokás szerint jó hangulatú torna volt, sok-sok játéklehetőséggel a lányok számára. A mérkőzések 4+1 felállásban zajlottak. Annak érdekében, hogy minél több kislány tudja élvezni a játékot, 2 csapattal indultunk, mindkét csapatban 1-1 cserével, így mindenki hozzá tehette a maga tudását csapata eredményeihez, ami kitűnően sikerült, hisz mindkét csapatunk veretlenül nyerte csoportját és a döntőben találkozhattak - számolt be a szereplésről Mészáros Ildikó edző.
Csapatnévsor: "A" csapat: Bíró Rebeka, Cseh Viktória, Edmár Zoé, Farkas Tímea, Lábodi Vivien, Mikolai Dóra, "B" csapat: Gányi Kata,Kiss Rebeka, Komlós Eszter, Melicher Antónia, Papik Zsóka, Somogyi Borsika

Újhelyi Kristína csapata 7. helyezést ért el a lányok-fiúk alkotta vegyes mezőnyben a Play Minihandball Ligában az U8-U9 kategóriában. „Az elért 7.helyezett miatt nem fáj a fejünk. Csütörtöki, dunaszegi bravúros tornagyőzelem után vágtunk neki a már megszokott kézipalánták ligája következő fordulójának. Szlovákiában ebben a korosztályban még megengedett a fiúk lányok elleni csata. Bízunk benne már nem sokáig. Az eredmények is azt mutatják hogy lányoknak nincs mit szégyellni,  hiszen Strojár Malacky és Zlín csapata csupa kemény kis srácból állt, de lányok nem adták meg könnyen magukat. Igaz, most alul maradtunk, viszont a lányok elhatározták, legközelebb elcsípjük a fiúkat.”
Csapattagok: Szunyog Réka,Leško Lili,Csiba Liza,Karácsony Réka,Kohút Linda,Új Dominika,edző Újhelyi Kristína

Audi ETO Szivacskézilabda Kupa
Dunaszeg
2019.02.14
U8-U9
VSK Dunaszerdahely -KÖLYÖKKEZI ZÖLD: 14-11
GYŐRSZENTIVÁN- VSK Dunaszerdahely: 6-16
VSK Dunaszerdahely -GÁRDONYI B: 12-4
VSK Dunaszerdahely -FIÁTH ÁMK: 9-8
VSK Dunaszerdahely -TSC DÓZSA B: 15-8
VSK Dunaszerdahely -GÁRDONYI A: 12-10
VSK Dunaszerdahely -MKC SE 12-9

Play Minihandball Liga 4.forduló
Stupava
2019.02.16
EREDMÉNYEK
U8-U9
VSK Dunaszerdahely –Strojár Malacky: 4-6
VSK Dunaszerdahely -HC Junior Zlín  5-6
VSK Dunaszerdahely –Duslo Sala: 7-7
VSK Dunaszerdahely -HC Tatran Stupava B: 13-1
VSK Dunaszerdahely -HC Tatran Stupava A: 3-0
U10-U11
Csoporteredményeink:
"A" csoport:
VSK Dunaszerdahely "B" - HC Tatran Stupava "A" 20:6
VSK Dunaszerdahely "B" - Duslo Šaľa "A" 12:6
VSK Dunaszerdahely "B"- Duslo Šaľa "C" 12:9
VSK Dunaszerdahely "B" - AS Trenčín "B" 25:0
"B" csoport:
VSK Dunaszerdahely "A" - AS Trenčín "A" 12:6
VSK Dunaszerdahely "A" - Duslo Šaľa "B" 17:2
VSK Dunaszerdahely "A"- Strojár Malacky 12:2
VSK Dunaszerdahely "A" - HC Tatran Stupava "B" 16:3
Döntő:
VSK Dunaszerdahely "A" - VSK Dunaszerdahely "B" 3:10
U12-U13
VSK Dunaszerdahely - Tatran Stupava A: 15-8
VSK Dunaszerdahely - Sport Club Senec: 31-4
VSK Dunaszerdahely - ŠHK Rohožník: 16-6

Forrás: vskds.sk

Címkék: női kézilabda