Back to top

Tomislav Maric távozik a DAC-tól

Publikálva: 2016, május 18 - 11:32
A pénteki rózsahegyi bajnoki lesz Tomislav Maric utolsó mérkőzése a DAC kispadján. A 43 éves, németországi születésű horvát vezetőedző másfél év után távozik a klubtól.

Tomislav Maric (szül. 1973. január 28-án) tavaly januárban vette át a DAC irányítását. Az első idényben csapatunkkal a táblázat nyolcadik helyén végzett, jelenleg - egy fordulóval az idény vége előtt - a hatodik helyen állunk. Összesen eddig 46 bajnokin ült a kispadon, a 17-10-19-es mérlegén még a pénteki, Rózsahegy elleni idegenbeli mérkőzésen javíthat. Negyvenhét összecsapással az ötödik leghosszabban szolgáló edzőnk lesz a klubtörténelemben.

Tomislav Maric szerződése 2016. június 30-áig érvényes, egy éves opcióval. Közös megegyezéssel az egyik fél sem él az opció adta lehetőséggel.

A horvát szakember a klub egyik legnehezebb időszakában érkezett Dunaszerdahelyre, amikor a DAC arculata még formálódik, és a klub próbálja megépíteni alapjait. Köszönjük az együttműködést és azt a fajta hozzáállást, amit az A-csapatnál nap mint nap nyújtott, elsősorban a szisztematikus munkát és szellemiséget, ami a német futballt jellemzi. Munkássága fontos téglákat rakott abba a falba, ami a jövendőbeli DAC-ot képezi majd. Ezek a téglák hosszú távon is a DAC értékei közé fognak tartozni.

"Az új edző személyéről néhány napon belül nyilatkozatot adunk ki" - olvasható a DAC hivatalos oldalán.

Forrás: fcdac.sk

 

„Szeretném megköszönni a bizalmat, amit a klubtól, és különösképpen Világi Oszkártól kaptam. Egy nagyon jó, intenzív időszakot éltünk át együtt, és minden kitűzött célt elértünk. Az előző idényben sikerült kivívnunk a bennmaradást, alaposan megfiatalítottuk a csapatot, és a mostani szezonban a középmezőnyben végeztünk. Az elmúlt hetekben több őszinte és bizalmas beszélgetést is lefolytattunk, ahol eltérő elképzeléseink voltak a klub jövőjét illetően.

Ilyen dolgok megtörténnek a futballban, és ez így is van jól. Eldöntött tény, hogy mindkét fél őszintén vélik el egymástól - ez volt a mi esetünkben is, így a jövőben is bátran egymás szemébe nézhetünk.

A klubnak minden jót kívánok a jövőt illetően, és remélem, hogy a klub és a szurkolók Európáról szövögetett álma is csakhamar beteljesedik. Úgy vélem, hogy az elmúlt másfél évben együtt leraktuk ezen álmok alapjait, és most már csak a következő lépést kell megtenni,“ hangsúlyozta Tomislav Maric, a DAC távozó vezetőedzője.

Ezt már olvasta?

Címkék: Tomislav Maric, DAC
Cookies