Back to top

Tomislav Maric: Saját hibáinkkal hoztuk fel az ellenfelet

Publikálva: 2016, május 10 - 18:37
A DAC vezetőedzője értékeli a miavai háromgólos vereséget, illetve a bajnokság eddigi alakulását.

Miaván három-nullás vereséget szenvedtünk. Bár ismertük az ellenfél erős pontjait, mégis három hasonló gólt kaptunk. A védekezés mellet viszont a támadásban is gondjaink voltak.

„Az első tíz percben jól játszottunk, de ezt követően nem mentünk bele kellő intenzitással a párharcokba. A védekezésben egyéni és helyezkedési hibákkal engedtük azt játszani az ellenfélnek, amiben erősek. Ezekkel a hibákkal felhoztuk őket. Az első és a második góljukat is a játékosaim egyéni hibái előzték meg. Ezután már nagyon nehéz volt védekeznünk egy önbizalomtól duzzadó csapat ellen, akinek olyan gyors szélsői vannak, mint Daniel. Természetesen megpróbáltunk támadni, gólokat lőni, helyzeteket kialakítani. Úgy gondolom, hogy megvoltak a lehetőségeink, de sajnos megint hiányzott a következetesség, a rámenősség a gólszerzéshez. Végül mégis három-nullás vereséget szenvedtünk, így elégedetlenek vagyunk.”

Egri sérülése miatt ismét módosítania kellett a védelem összetételén, és mivel Zsivkovics begyűjtötte ötödik sárga lapját, pénteken a Szakolca ellen újfent változtatnia kell majd. Összeszámolta már, hogy hány védővariációt próbált ki eddig az idényben? Mennyire tartja fontosnak a védelem stabilitását?

„Úgy gondolom, hogy ez nem csak a védelemnél fontos. Minden együttes számára lényeges az összeszokottság. Az elmúlt hetekben, hónapokban nem panaszkodtam arra, hogy sok az eltiltott és sérült játékos. Most éppen Marko Zsivkovics nem játszhat. A gond az, hogy ha folyamatosan cserélgetni kell a játékosokat, akkor hiányzik az összeszokottság, bizonyosság. És ha nem jönnek az eredmények, akkor szép lassan az önbizalom is elszáll. De mindezen dolgok ellenére meg kell találnunk a megoldást, viszont azt is látni kell, hogy ha folyamatosan változik a csapat összetétele, akkor bizonyos szituációkban hiányzik az egyetértés, az összeszokottság. Ősszel az első hét fordulóban a legerősebb kezdőcsapattal léptünk pályára, de tavasszal kénytelen voltam folyamatosan változtatni az együttes összeállításán. Bizton állítható, hogy ez a gond, például Szarka Ákos lényegében az egész tavasszal nem állhatott a rendelkezésemre. Ez van, és nem szabad folyamatosan sírni emiatt, inkább új megoldást kell találni a következő összecsapásig.”

Vasárnap eldőlt, hogy a trencséniek megvédik a bajnoki címüket. Egyetért azzal, hogy megérdemelten?

„A trencséniek immár két éve magas szinten játszanak. Hogy ha egy csapat két éve uralja a hazai bajnokságot és a kupát is, akkor természetesen tökéletesen megérdemelt a bajnoki címük. Ezúton gratulálunk mi is a bajnoki koronához.”

Megvan a bajnok, a következő fordulóban talán az is kiderül, melyik csapat esik ki. Ebbe mi is beleszólhatunk, mivel az utolsó helyezett Szakolca ellen lépünk pályára.

„Ugyanúgy készülünk ellenük is, mint a többi mérkőzésre. Ugyanúgy elemezzük a játékukat, megkeressük az erősségeiket és a gyenge pontjaikat. Igyekszünk úgy felkészíteni a csapatot, hogy optimális teljesítményt tudjon nyújtani a szakolcaiak ellen. Nem igazán gondolkodom a hazaiak helyzetén, inkább arra összpontosítunk, hogy megfelelően teljesítsünk, és megpróbáljuk jó meccset játszani.” 

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Tomislav Maric
Cookies