Back to top

Tomislav Maric: Nagyon jó feltételek között készülhettünk

Publikálva: 2016, február 15 - 17:39
A DAC vezetőedzője értékeli a szombati DAC-Oleksandriya (0:1) felkészülési mérkőzést, valamint beszél a törökországi edzőtáborról is.

Hogyan értékeli a szombati mérkőzést?

„A találkozó egy nagyon jó teszt volt egy remekül szervezett, keményen játszó csapat ellen. Dicséret illeti a srácokat, amiért rövid pórázon tartották az ellenfelet, és kiválóan szűkítették a szabad területeket. Ismét több jó gólhelyzetet is sikerült kidolgozniuk, ám ezekből sajnos egyet sem tudtunk értékesíteni. A találkozót végül egy szerintem jogtalan büntetővel veszítettük el, de ennek ellenére nagyon elégedett voltam a csapat hozzáállásával. Természetesen örültem volna, ha sikerül győznünk, de a mutatott játékkal is teljesen elégedett vagyok.“

Az ukrán elleni kezdő tizeneggyel vágunk neki a bajnokságnak is?

„Nem mondhatnám, hiszen még két hét van az első bajnoki összecsapásig, és addig még sok minden történhet. A cserepadról beszálló játékosok is lendületet adtak a csapatnak, és teljesítményükkel nyomás helyeztek rám a kezdő tizenegy összeállítását illetően.”

Tegnap befejeződött a tíznapos törökországi összpontosításunk. Miként értékelné az ott töltött időt?

„Elégedett vagyok. Nagyon jó feltételek között, remek minőségű pályákon készülhettünk. Főleg a játékunk taktikai elemein dolgoztunk. Egy-két napig nem volt jó az időjárás, erős szél fújt, de ennek ellenére úgy gondolom, hogy jó hangulatban utazhattunk haza.”

Hogyan néz ki a csapat legközelebbi programja?

„Tegnap érkeztünk haza, a mai nap szabad, és kedden indul újra a munka. A Dénesdtorcsmisérd (Dunajská Lužná) elleni főpróbára ugyanúgy készülünk, mintha bajnoki mérkőzés várna ránk. Szerdán és csütörtökön is két-két gyakorlást tartunk, majd pénteken és szombaton is edzünk, vasárnap pedig következik maga a találkozó.” 

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Tomislav Maric
Cookies