Back to top

Tomislav Maric a kemény munka híve

Publikálva: 2016, március 8 - 10:13
Beszélgetés Tomislav Maric vezetőedzővel a múlt heti két bajnoki (DAC-Szakolca 1:0, DAC-Rózsahegy 1:1) után.
Tomislav Maric a kemény munka híve

Túl vagyunk az első három tavaszi fordulón, ezeken öt pontot gyűjtött a csapat. A múlt héten két találkozót rendeztek, az elsőn 1:0 arányban legyőztük a Szakolcát. Mivel volt elégedett és mivel nem a találkozó során?

„Elsősorban örülök a megszerzett három pontnak. A szakolcai csapat nagyon jól védekezett, és egységesek voltak, ezért sem volt könnyű dolgunk ellenük. Kár, hogy a vezető gólunk után nem tudtuk tovább növelni az előnyünket. Sajnos képtelenek voltunk kihasználni a helyzeteinket, ezért a meccs végéig izgulnunk kellett az eredmény miatt.”

A Rózsahegy elleni összecsapáson rengeteg lehetőséget dolgoztunk ki, 26 lövési kísérletünk volt, de csak egy gólt szereztünk. Mit érez az edző egy olyan meccs közben, amikor a játékosai ilyen sok gólhelyzetet puskáznak el?

„Mindenekelőtt büszke vagyok a teljesítményünkre. Küzdöttünk, hajtottunk, nagyon jól játszottunk. Sajnálatos módon a sok helyzetünkből csak egyet sikerült kihasználnunk, és a védekezésben pedig elkövettünk egy rövidzárlatot, amit az ellenfél hidegvérrel ki is használt. De nem szabad elfelejteni, hogy sok fiatal játékosunk van. A srácok nagyon tehetségesek, és balszerencsések voltak a helyzetkihasználás terén. De biztos vagyok abban, hogy ha továbbra is így játszunk, akkor a góloknak egyszerűen muszáj jönniük. Így szeretnénk futballozni: bátran támadva.”

Meglepő húzás volt, hogy Stephens a támadósorban kapott helyet. Mennyire volt nehéz meghozni ezt a döntést?

„Egyáltalán nem volt nehéz. Legalábbis számomra nem volt meglepetés, hiszen nap mint nap látom Alfredo edzésmunkáját - ez győzött meg. Örülök annak, hogy az edzéseken nyújtott teljesítményét képes volt átvinni a meccsbe is. Nagyon jól játszott. Ha továbbra is így dolgozik, akkor a munkájának gólok formájában is megmutatkozik majd az eredménye.”

El tudná, kérem magyarázni, mire gondolt, mikor azt mondta a szombati találkozó után: „Felejtsünk el Európáról álmodozni!”

„Természetesen örömmel tölt el, ha a pályán nyújtott teljesítményünk oda vezet, hogy rengetegen bíznak bennünk. Ezt dicséretnek veszem, de nem akarom a csapatot és a klubot felesleges nyomás alá helyezni. Két dolgot azonban nem szabad elfelejteni: először is sok fiatal játékosunk van, akiknek időt kell adni a beilleszkedésre. Másrészt pedig valamivel több mint egy évvel ezelőtt fél lábbal már a második ligában voltunk. Jelenleg számomra mint edzőnek az a fontos, hogy folyamatosan fejlődjünk, és lépésről lépésre haladjunk. Az álmodozás helyett a kemény munka híve vagyok.”

Pénteken jön a következő mérkőzés, amikor a Szenicével találkozunk, ismét hazai környezetben. Hogyan néz ki a csapat programja a legutóbbi, Rózsahegy elleni találkozót követően?

„Regenerálódunk, és alaposan felkészülünk a pénteki összecsapásra. Ugyanolyan teljesítményt szeretnénk nyújtani, mint a Rózsahegy ellen, csak ezúttal jó lenne megszerezni a három pontot.”      

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Címkék: DAC, Tomislav Maric
Cookies